Ben je weduwe/weduwnaar en wil je graag een nieuwe relatie? Lees het bijzondere verhaal van onze geslaagde klanten Anneke en Frank.

Frank, 62 jaar, weduwnaar, hij zou graag een nieuwe partner willen:

Het was 11 maanden geleden dat Franks vrouw overleden was, toen hij inschreef bij Toekomst Relatie. Was hij wel toe aan een nieuwe liefde in zijn leven? Hij wist het niet goed, maar alleen blijven was niks voor hem en hij was klaar om te daten.

Anneke, 63 jaar, al een tijdje gescheiden en nu toch op zoek naar een nieuwe relatie:

Ze had haar kinderen altijd op de eerste plaats gezet. ‘Als die zelfstandig zijn dan komt mijn tijd wel’, had ze gedacht. Al met al heeft het bij elkaar wel een jaar of tien geduurd voordat ze mij inschakelde om een leuke man voor haar te mogen zoeken.

Kun je als weduwnaar opnieuw liefhebben?

Toen ik hen aan elkaar voorstelde was er wel een klik, maar het opbouwen van hun relatie ging niet zonder slag of stoot.

Wanneer ben je klaar voor een nieuwe relatie?

Het begon al met het vooroordeel van Anneke over de tijd die iemand rouwen moet. ‘Al na een jaar op zoek naar een nieuwe partner? Dat is toch veel te snel, dat kan nooit goed gaan!’

We hebben lange gesprekken gehad, Anneke en ik. Er is nl. geen vaste regel wanneer iemand klaar is met het verwerken van verdriet, of er klaar voor is om verder te gaan met zijn leven. Elk mens is anders, elke pijn is anders, elk proces is anders.

Ook Frank had zo zijn oordelen klaar. ‘Die nieuwe vrouw die ik ga ontmoeten, moet wel lijken op mijn overleden vrouw hoor, lief en vrolijk en ze moet wel wat met muziek hebben, want daar konden wij samen zo van genieten!’

Je partner verliezen is vreselijk. Een duplicaat vinden onmogelijk. Opnieuw liefhebben?

Dat kan zeker, maar het vereist openheid, zelfreflectie en geduld. Een nieuwe relatie die ‘krijg’ je niet, die bouw je samen op!

Weer samenwonen of latten?

Frank en Anneke stonden bij de deur en zwaaiden mij samen uit.

‘Mocht je nog eens willen sparren, omdat je ergens tegenaan loopt, bel me dan gerust’, zei ik bij het afscheid.

Schouder aan schouder, de armen stevig om elkaar heen. Een mooi stel, en echt blij met elkaar, de liefde straalde ervan af.

Sparren met jouw eigen matchmaker

Gisteren belde Anneke. ‘Michaela, kunnen we even praten? Ik kom er alleen niet uit. Volgende week zijn we een jaar samen en het gaat heel goed hoor, ik ben vaak bij Frank en hij ook bij mij. We zijn gek met elkaar. Kunnen samen lachen, vrijen, genieten en hebben fijne gesprekken. Maar er is één onderwerp waarvan ik niet weet hoe ik dat ter sprake moet brengen. Franks overleden vrouw is nog zo aanwezig in huis. Veel foto’s van haar. En ik snap het ook hè, het ís ook moeilijk voor hem; begrijp me goed.

Maar waar is mijn plek in huis? Ik zie mijzelf nergens terug, nergens een foto van mij of van ons samen. En ik denk niet Frank er ooit over heeft nagedacht dat dit voor mij niet goed voelt. Hoe maak ik mezelf zichtbaar?’

Ik hoor de ingehouden tranen in haar stem.

Onvoorwaardelijke liefde, het bestaat!

Wauw! Wat een bijzondere vrouw is Anneke toch, schoot er door mijn hoofd. Wat een begrip en geduld heeft ze. Wat een onvoorwaardelijke liefde!

Frank kennende heeft hij niet in de gaten hoe Anneke de situatie beleeft, dus het initiatief voor het gesprek zal van haar kant moeten komen.

Nieuwe herinneringen maken met je nieuwe liefde?

Ik denk na….wat weet ik van hun leven samen? Waar vind ik de aanknopingspunten voor advies?

‘Jullie hebben al heel wat tripjes samen gemaakt toch? Heb je ook gefotografeerd?’ vraag ik.

‘Ja zeker, dat is nog steeds mijn hobby’ antwoordt Anneke, ‘een heleboel, ze staan op m’n computer. We hebben al veel beleefd samen. Veel mooie herinneringen gemaakt.’

Ik krijg een idee. ‘Wat vind je hiervan Anneke: Koop een digitale fotolijst en vul die met foto’s van jullie samen. Zodat jij en jullie leven samen zichtbaar wordt in Franks huis. Het is een mooi cadeau om te geven en ik vermoed een uitstekende aanleiding om het gesprek te openen.‘

Anneke is meteen enthousiast. ‘Wat een geweldig idee! Daar was ik zelf nou nooit opgekomen. Ik ga er gelijk mee aan de slag. Je hoort het nog wel hoe het ontvangen is. Ik mag je toch nog weleens bellen?’

‘Ja natuurlijk!’ antwoord ik bijna verontwaardigd, ‘advies is bij Toekomst Relatie vanzelfsprekend! Veel succes en we spreken elkaar weer.’

Je eigen matchmaker? Iemand die desgewenst adviseert of met je meedenkt? Dat is bij Toekomst Relatie vanzelfsprekend.

Met een glimlach druk ik de telefoon uit. Frank en Anneke? Die komen er samen wel. Blijven praten met elkaar is het allerbelangrijkst. En soms moet je daarvoor even met een ander sparren, bv. met jouw matchmaker, die jouw karakter, je proces en je nieuwe partner kent.

Wil je ook graag weer een nieuwe liefde in je leven? Bel ons, we staan ook voor jou klaar. Bel 085 130 6965

Plan nu je gesprek

We komen langs of plannen een videogesprek

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem rechtstreeks contact op met onze matchmakers!

neem contact op met onze Matchmakers

Of voor algemeen contact:

085 1306965

Datingtips ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×