Daten tijdens de Corona crisis? Ga wandelen!

Je hebt een afspraak met een leuke man of vrouw die je beter wilt leren kennen, het liefst in een ontspannen sfeer en leuke omgeving. Normaal zou je dan bij de eerste ontmoeting met haar of hem een kopje koffie gaan drinken en ondertussen wat over elkaar te weten komen.

Maar nu tijdens de Corona-crisis alle horeca gesloten is wordt het een stuk lastiger om op neutraal terrein af te spreken. Ook al is het daten via bemiddeling van Toekomst Relatie heel veilig, we raden het toch af om bij een van beide thuis af te spreken, zeker niet bij de eerste ontmoeting.

Stel dat de klik er niet komt, het valt erg tegen, hoe kan je de ander dan de deur wijzen? Je kan zelf namelijk niet vertrekken. En bovendien is de een dan in zijn eigen thuisomgeving en daardoor wellicht meer ontspannen dan de ander.

 

Onze tip: Ga met elkaar wandelen!

Nu alle horeca-gelegenheden gesloten zijn is het een prima alternatief om samen een mooie wandeling te maken. Het is niet alleen fijn en gezond om te doen, het zorgt er ook voor dat je niet in een ruimte bent met meerdere mensen waar je het risico loopt besmet te raken met het Corona-virus. Natuurlijk gaan we ervan uit dat jullie erop toezien dat jullie zelf fit zijn en geen verschijnselen vertonen van wat Corona zou kunnen zijn. Ook geef je elkaar geen hand of omhelzing en geen welkomst- of afscheidszoen. Maar verder is er niets op tegen om, met enige afstand van elkaar, samen een stuk te wandelen.

 

De voordelen van wandelen

Tijdens een wandeling gaat bij veel stellen het gesprek wat gemakkelijker en komen de vragen wat spontaner op gang. Ondertussen kan de mooie omgeving de sfeer verhogen en zelfs bijdragen tot een gelukkig en romantisch gevoel tijdens de wandeling.

Je beweegt naast elkaar, loopt in dezelfde richting en kijkt beiden vooruit. Wandelen brengt positieve gevoelens naar boven en zorgt voor een gevoel van ontspanning. Tijdens de wandeling is er een gedeelde aandacht. Je ziet, voelt en ervaart hetzelfde als je wandelpartner. Vaak zijn mensen eerder open en eerlijk over wat ze bezighoudt als ze elkaar niet hoeven aan te kijken. Ook zijn stiltes minder ongemakkelijk dan als je tegenover elkaar zit. Zo kan je tijdens het wandelen zelfs dichter bij elkaar komen omdat woorden niet continue nodig zijn. Stilte kan dan ook fijn zijn, je aandacht even richten op iets wat je onderweg hoort of ziet en ondertussen je gedachten even ordenen.

 

We zetten de voordelen van een wandeling met je date op een rijtje:

 

  • Je bent samen in beweging en past je aan elkaar aan
  • Je kijkt samen dezelfde kant op dus is er een gedeelde aandacht
  • Wandelen ontspant en daardoor loopt het gesprek ook gemakkelijker
  • Als je elkaar niet steeds hoeft aan te kijken ben je opener
  • Stiltes zijn minder ongemakkelijk dan wanneer je tegenover elkaar zit

 

Tips voor romantische wandelingen

In Nederland zijn volop mogelijkheden om prachtige routes te lopen, al dan niet via de inmiddels welbekende wandelnetwerken. Je komt door mooie historische plaatsen en door prachtige natuur. We hebben een paar tips uitgelicht.

 

  • In Noord-Brabant kun je voor romantisch wandelen met je date terecht in de Oisterwijkse bossen en Het is daar uitermate geschikt voor een idyllische picknick.
  • In Friesland tippen wij de poëziewandeling in Leeuwarden, een stadswandeling langs gedichttegels. Tijdens het lezen van de mooie dichtwerken komen jij en je date vast en zeker in een romantische stemming.
  • In Utrecht en Gelderland zijn vele kastelen waar de bossen uitnodigen voor een romantische wandeldate. Statige beukenlanen worden afgewisseld door smalle paadjes over landgoederen. In de bossen rondom kasteel Ruurlo is onlangs ‘het Liefdespad’ geopend, een prachtige locatie voor een wandeldate. Romantiek te over, zelfs het kasteel is een van de mooiste kastelen van de Achterhoek, een wandeling door de kasteeltuin is ook een aanrader.
  • En ‘last but not least’ onze kustprovincies … wat te denken van een strandwandeling, altijd goed voor een verhoogd geluksgevoel!

 

 

 

 

 

Plan nu je gesprek

We komen langs of plannen een videogesprek

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem rechtstreeks contact op met onze matchmakers!

neem contact op met onze Matchmakers

Of voor algemeen contact:

085 1306965

Datingtips ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×