De hoge verwachtingen van de eerste date kunnen veel kapot maken

Lees hier de tips van de matchmaker!

De eerste afspraak hoeft absoluut niet lang te zijn. Ideaal is ongeveer 1 ½ uur. Dat is lang genoeg om elkaar een beetje te leren kennen, de basisinformatie uit te wisselen, het over gemeenschappelijke interesses te hebben. En er blijft genoeg gespreksstof over voor de volgende date.

Dus, ook al is de date heel gezellig, houd het toch kort. Zo houd je de spanning er een beetje in, raak je nieuwsgierig naar elkaar en word je niet overspoeld door teveel indrukken. Vaak komt er op zo’n eerste afspraak veel op je af.

Ons advies: ook al vind je haar/hem leuk, probeer de date niet te rekken, dat kan juist ‘desperate’ overkomen. Houd de regie in handen en sluit naar 1 ½ uur positief af met een compliment.

De verwachtingen op de eerste date – weg ermee

Heb geen hooggespannen verwachtingen. Ga relaxt naar je afspraak en zie het als een gezellig uitje. Je gaat met een onbekende vrouw/man op date, dat is al bijzonder genoeg. Pieker niet over hoe het zal gaan, denk niet te veel na over hoe het gaat lopen; of het een succes zal worden. Geniet van het moment.

Toch gespannen?

Ben je toch gespannen? Vast wel. Misschien helpt het je om je te realiseren dat jij niet de enige bent. Waarschijnlijk geldt voor de ander precies hetzelfde.

De meeste mensen hebben een bepaald beeld van hun date nog voordat ze elkaar in real life gaan ontmoeten. Zeker als je elkaar al even aan de telefoon hebt gesproken, dan vormt zich in je hoofd vast al een plaatje.

Wat nu als je, wanneer je haar/hem ziet, een teleurstelling voelt? Misschien is jouw date minder mooi, minder slank of lang, minder vrouwelijk/mannelijk dan je je hebt voorgesteld?
Haal een keer diep adem, verman je en begin ‘open minded’ aan het gesprek. Een super uiterlijk is tenslotte niet het allerbelangrijkste aan je nieuwe levenspartner.
Trouwens, het kan heel goed zo kan zijn dat jij misschien ook niet direct beantwoordt aan haar/zijn fantasie over de mooie prinses/de charmante prins.

Ja, ook dat kan gebeuren. Nobody is perfect!

Voor beide partijen geldt dus, geef elkaar (en jezelf) een oprechte kans.

 

Wil je ook een geweldige match?

Bel jouw matchmaker van Toekomst Relatie voor een vrijblijvend gesprek of meer informatie.

Laat ons weten wat voor partner je zoekt, wij denken graag met je mee.

Of lees ons volgend artikel.

Over relatiebureau Toekomst – Relatiebureau Toekomst Relatiebemiddeling

 

www.toekomstrelatie.nl – 085 130 69 65

 

Is relatiebemiddeling geschikt voor mij?

Wil je graag meer informatie hierover ontvangen. Vul hier dan je e-mailadres in.

Plan nu je gesprek

We komen langs of plannen een videogesprek

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem rechtstreeks contact op met onze matchmakers!

neem contact op met onze Matchmakers

Of voor algemeen contact:

085 1306965

Datingtips ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×