De perfecte date

Daten is van alle tijden en spreekt tot ieders verbeelding.

Daten en alles er omheen is een populair onderwerp in de verschillende media. Er zijn speciale datingprogramma’s en in talkshows wordt daar vervolgens weer over nagepraat.

Je hebt iemand ontmoet en je wilt deze persoon beter leren kennen. De eerste serieuze afspraak na die oppervlakkige ontmoeting is voor veel mensen enorm spannend en daardoor zijn ze soms heel onzeker. Als het een ‘blind’ date betreft met iemand die je nog nooit eerder hebt ontmoet is het helemaal een avontuur.

Waar kan je je perfecte date zoal tegenkomen?

  • Via een online datingapp
  • Via een relatiebemiddelingsbureau
  • Per toeval in je vrije tijd
  • Via een kennis

Hoe je iemand hebt ontmoet is in eerste instantie niet zo belangrijk, het gaat erom dat je een goed gevoel hebt gekregen bij het eerste contact. Wat heel belangrijk is, is hoe je dit een vervolg gaat geven. Ga je ervoor? Benut je alle kansen om erachter te komen of dit een perfecte dat zou kunnen zijn?

Hieronder zie je verschillende manieren waarop je een date kan ontmoeten en hoe je daar mee om kan gaan.

Hoe bereid je je voor op een mogelijk perfecte (vervolg-)date?

Een gouden tip: Zorg ervoor dat je verwachtingen niet te hoog zijn, blijf realistisch!

Via een online-datingapp

Deze manier van daten brengt de grootste risico’s met zich mee. Je moet hierbij alert zijn op fraude, er zitten veel criminelen op internet. Lees dit artikel maar: https://www.nu.nl/tech/6024579/slachtoffers-datingfraude-in-2019-voor-bijna-4-miljoen-euro-opgelicht.html

Bij online daten ga je uit van een foto waarvan je hoopt dat die een beetje recent en realistisch is en verder heb je in het begin alleen online contact. Je hoopt dat diegene is wie hij of zij zegt te zijn en net als jij op zoek is naar een serieuze date. Vaak worden mensen lang aan het lijntje gehouden omdat met meerdere personen tegelijk contact wordt gelegd en als er uiteindelijk helemaal geen reactie meer komt dan heb je veel tijd verspild en ben je een illusie armer.

 

Maar heb je het geluk wel een date te kunnen afspreken met iemand dan ga je deze man of vrouw eindelijk echt ontmoeten. De kans dat diegene in levenden lijve tegenvalt is groot omdat je, op basis van de foto, zijn (eigen!) beschrijving en het online contact, een beeld hebt gevormd dat totaal niet hoeft te kloppen met de persoon die tegenover je staat.

Natuurlijk zijn hier ook positieve ontmoetingen uit voort gekomen maar het percentage van geslaagde relaties via internet daten is erg laag.

Dit komt omdat de algoritmes van de datingapps bepalen welke mensen jij te zien krijgt en welke niet. Met wat geluk zit daar echt een topper tussen maar het blijft computerwerk.

Lees hier over ervaringen met datingapps:

https://www.volkskrant.nl/mensen/honderdvijftig-dates-via-datingapps-en-nog-steeds-single-hoe-kan-dat~b595c7e1/

 

Je hebt een relatiebemiddelingsbureau ingeschakeld

Je bent al langere tijd alleen, gaat niet veel meer uit en zit altijd in dezelfde kennissenkring waardoor je geen nieuwe mensen ontmoet. Je ziet het niet zitten om met je foto en gegevens op internet te staan, veel tijd te besteden aan het zoeken naar die ene en je hebt er eigenlijk ook geen vertrouwen in om op die manier iemand te ontmoeten.

Je wilt discreet in contact worden gebracht met iemand waarbij een grote kans van slagen is. Dat er gekeken wordt naar jouw persoonlijke wensen. Dat je in een diepgaand, persoonlijk gesprek kan vertellen wie je bent en naar wat voor partner je op zoek bent.

Via een relatiebemiddelingsbureau kan niet alleen het uiterlijk en de regio waar iemand woont besproken worden maar ook de belangrijkste punten, zoals:

  • Waarden en normen en je leefstijl
  • Relatiewaarden: wat verwacht je van iemand in een relatie
  • Karakter: passen jullie karaktertrekken bij elkaar of kunnen ze elkaar juist goed aanvullen
  • Interesses: houden jullie van dezelfde soort vakanties, vrijetijdsbesteding, sport e.d.

Van tevoren krijg je een persoonsbeschrijving van je date; deze is door de matchmaker opgesteld, zij heeft diegene immers uitgebreid gesproken tijdens de intake.

Zelfs rondom de ontmoeting met je date is er persoonlijk contact met je matchmaker. Je krijgt tips en ook na de ontmoeting kan je even bijpraten en eventuele twijfels bespreken, hierdoor is de kans op een geslaagde match heel groot. Het slagingspercentage van geslaagde relaties via een relatiebemiddelingsbureau is heel hoog.

Bekijk hier de reactie van Marion:

https://youtu.be/ZGFernlqT7Q

Je hebt je date ontmoet in je vrije tijd

Je was op vakantie of een avondje stappen en je kwam in gesprek met iemand waarbij je begon te stamelen, je jezelf afvroeg of je even een spiegel moest zoeken om je uiterlijk te controleren. Of waarbij je de tijd vergat en nog lang niet uitgepraat was toen de avond om was…een beginnende verliefdheid? Durf je te vragen om een telefoonnummer om contact te houden en een afspraakje te maken? Grote kans dat dit gebeurt, zeker als je het gevoel hebt of gemerkt hebt dat jouw gevoelens wederzijds waren.

Bij de eerste echte date zal je snel merken of het gevoel nog hetzelfde is of zelfs is versterkt. Je zal meestal verdergaan waar je gebleven was de vorige keer en de rest komt vanzelf.

Een goede kennis probeert je aan iemand te koppelen

Soms zijn er vrienden of familieleden die het niet kunnen laten, al dan niet openlijk, je te koppelen aan iemand die zij goed bij je vinden passen. In het gunstigste geval hebben ze er kijk op en laten ze zich niet leiden door alleen uiterlijkheden of ‘hij of zij is ook alleen en je weet het nooit’. Bij dat laatste kan er ook wel een succesje behaald worden maar er komt meer bij kijken om iemand succesvol te koppelen.

Als je erop ingaat dan zal je bij de eerste date erg onzeker kunnen zijn want je hebt geen idee waarom ze vinden dat diegene ‘precies jouw type’ is. Soms blijkt dan dat beiden er anders in staan. De een zal denken, ‘spannend, een leuk avontuurtje’ en de ander hoopt op een serieus en romantisch vervolg. Maar uiteraard kan dit ook goed uitpakken.

Een perfecte date verdient een serieuze aanpak

Wil je een duurzame relatie? Overweeg dan persoonlijke relatiebemiddeling van Toekomst in te schakelen, dan weet je zeker dat ervaren mensen met jouw wensen aan de slag gaan.

De kans op een succesvolle date is dan heel groot.

Wil je hier meer informatie over, kijk dan op:

www.toekomstrelatie.nl

 

Plan nu je gesprek

We komen langs of plannen een videogesprek

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem rechtstreeks contact op met onze matchmakers!

neem contact op met onze Matchmakers

Of voor algemeen contact:

085 1306965

Datingtips ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×