Eenzaamheid bij singles, hoe ontsnap je eraan?

Gevoelens van eenzaamheid. De situatie rondom het coronavirus heeft singles nog meer bewust gemaakt van hun alleen zijn maar het heeft ook mensen met een druk sociaal leven het gevoel gegeven dat ze nu wel erg op zichzelf zijn aangewezen. Nu mensen veel thuis moeten blijven is het gemis van een partner extra groot. Hoe fijn zou het zijn om je angsten en twijfels met iemand te kunnen bespreken, om samen een gezellig etentje thuis voor te bereiden, om ’s avonds tegen diegene aan te kunnen kruipen. Er zijn veel manieren om mensen te ontmoeten maar hoe kom je nu die fijne partner tegen? Wacht je al jaren op die ene speciale man of vrouw? Ze komen niet zomaar op je pad, je moet er zelf achteraan. Kom in actie! Deze coronacrisis gaat een keer over, zorg dat je er dan klaar voor bent!

Eenzaamheid van singles is van alle leeftijden

Jonge singles vallen vanwege de opgelegde beperkingen vanwege het coronavirus vaak in een gat. Normaal gesproken zoeken ze hun vrienden op, gaan ergens samen een drankje doen, naar de bioscoop, het park, naar festivals. Vanwege het Corona virus is dit allemaal niet mogelijk. Nu hebben juist deze jongeren het moeilijk en voelen zij zich erg eenzaam.

Veel oudere singles die hun partner hebben verloren, door een scheiding of overlijden, pakken na verloop van tijd hun sociale leven weer op maar dat is tijdens deze Coronacrisis helemaal stil komen te liggen.

Mannen gaan met hun vrienden sporten, naar een wedstrijd kijken, samen een biertje pakken in de stad.

Vrouwen gaan met hun vriendinnen samen een dagje naar een museum, naar een kook-, golf- of bridgeclub.

Maar dat is tijdens de Coronacrisis allemaal niet mogelijk.

Veel singles klagen: “Thuis wacht de eenzaamheid weer”

Ook voordat Corona ons allemaal binnenhield liepen veel singles tegen het feit aan dat ze uiteindelijk, aan het eind van een leuke dag of weekend, weer alleen thuis zaten.

Het gevoel van eenzaamheid is dan nog sterker.

Vaak bewegen ze zich steeds in dezelfde vrienden- en kennissenkring waardoor ze geen nieuwe mensen ontmoeten.

Bij singles waarbij de partner is weggevallen zijn veel vriendschappen met koppels op de achtergrond gekomen of zelfs opgehouden te bestaan. Zij moeten proberen weer nieuwe vriendschappen op te bouwen.

Singles, kom zelf in actie!

Je kunt er zelf iets aan proberen te veranderen, niets doen is eigenlijk geen optie.

Zelf een partner zoeken door te daten op internet is in deze tijd wel erg spannend, en dan in negatieve zin. Hoe leer je iemand echt goed kennen, is diegene wel wie hij of zij zegt te zijn. De horeca is gesloten, je kunt het risico niet lopen een volstrekt vreemde thuis uit te nodigen terwijl je nog helemaal niets over diegene weet. Een wandeling in de bossen is dan ook niet verstandig.

Neem je een relatiebemiddelingsbureau in de arm dan is de voorselectie al voor je gedaan. Zij hebben al hun leden uitgebreid gesproken en in hun thuissituatie ontmoet. Mensen vertellen openhartig over hun leven en waarom zij eraan toe zijn om weer een fijne relatie op te bouwen met iemand.

Je kunt het rustig opbouwen tijdens telefoongesprekken, videobellen of een wandeling samen.

Zie ook onze blog over wandelen tijdens de Corona crisis:

https://www.toekomstrelatie.nl/blog/daten-tijdens-de-corona-crisis-ga-wandelen/

We weten dat veel mensen er tegenop zien om een bureau in de arm te nemen op zoek naar de ware liefde. Vooral mannen denken dat ze dan niet stoer genoeg zijn en voelen zich een loser omdat ze zelf niemand kunnen vinden. Maar zo is het natuurlijk niet. Het is in veel gevallen niet gemakkelijk om iemand tegen te komen die goed bij je past. Waar ontmoet je die, hoe weet je of iemand single is of misschien wel getrouwd? Je kunt dat niet op de man af vragen.

Een bemiddelingsbureau heeft een bestand van mannen en vrouwen die allen single zijn en waarmee we een uitgebreid gesprek hebben gehad tijdens de intake. We weten wat iemand zijn karakter is, naar wat voor relatie zij op zoek zijn en leren iemand daardoor goed kennen. We bezoeken iedereen thuis zodat we een goed beeld krijgen van iemand zijn manier van leven, hierdoor kunnen hele goede matches gemaakt worden.

Wil je graag een leuke man of vrouw in je leven krijgen waardoor het leven weer kleur krijgt?

Stel het niet langer uit en neem contact met ons op, we leggen je graag uit wat we voor je kunnen betekenen.

 

 

Meer weten over dit onderwerp?

Wil je graag meer informatie hierover ontvangen. Vul hier dan je e-mailadres in.

Plan nu je gesprek

We komen langs of plannen een videogesprek

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem rechtstreeks contact op met onze matchmakers!

neem contact op met onze Matchmakers

Of voor algemeen contact:

085 1306965

Datingtips ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×