Ga jij daten nu het Corona virus rondwaart?

We moeten allemaal afstand houden, sociale afstand, zeker 1,5 meter en dat zijn we niet gewend. Wat betekent dit voor het daten? Hoe gaan de Nederlandse singles daarmee om? 

Een ding is zeker, juist in deze tijd is de behoefte aan daten en een nieuwe relatie groot.

Een onderzoek gehouden door Toekomst Relatiebemiddeling laat een opmerkelijke conclusie zien.

Behoefte aan liefde en verbondenheid in de tijd van de Corona crisis.

Een mens is een sociaal wezen, hij wil andere mensen om zich heen; hij wil verbondenheid voelen en zijn gedachten, blijdschap of zorgen delen met intimi.

Wat doet het met je als je geen partner hebt? Heb je in een tijd van crisis juist minder of meer behoefte aan daten en een relatie?

Paula Vogelzang, matchmaker bij Toekomst Relatiebemiddeling, -een relatiebureau dat op persoonlijke wijze singles bij elkaar brengt- heeft in de afgelopen ‘Corona weken’ de reactie van singles die op zoek zijn naar een nieuwe relatie, zien veranderen.

De eerste Corona week – geen behoefte aan een date.

De eerste week van de Corona crisis was is er een merkbare daling in het aantal aanvragen bij het relatiebureau.
Landelijk meldden zich 30% minder nieuwe leden aan, in Brabant 60% minder.

De tweede Corona week – de behoefte aan een date stijgt opmerkelijk.

De mensen die geen partner hebben zitten thuis en gaan zich alleen en eenzaam voelen. Ze missen iemand voor een goed gesprek, ze missen een klankbord om hun zorgen te delen in deze onzeker tijd.

Juist nu voelen veel singles een enorme behoefte aan een fijne partner, aan samenzijn, gezelligheid en verbondenheid. De aanvragen stijgen.

Paula Vogelzang vertelt:

Er is echt een grotere behoefte om juist nu een fijne partner te vinden, maar er is ook twijfel of dit nu wel kan.

De gesprekken aan de telefoon tussen de matchmaker en de zoekende single zijn opvallend  langer dan gewoonlijk. Mensen vertellen dat ze juist nu, in deze tijd van crisis, ervaren hoe groot hun behoefte aan een partner is. Juist door het slechte nieuws van het rondwarende Corona virus ervaren ze het gemis van iemand naast zich, iemand waar je je gedachten, onzekerheden en liefde mee kunt delen.

Sommigen willen liever eerst wachten tot het virus op zijn retour is, anderen willen liefst zo snel mogelijk een nieuwe liefde ontmoeten.

Sociale quarantaine, we hebben er allemaal last van

Er belde een man van 59 die nu (3 jaar na het overlijden van zijn vrouw) een diep verlangen heeft naar weer een lieve vrouw aan zijn zijde. Hij werkt vanuit huis, geen (klein-)kinderen op bezoek, geen visite, niet uitgaan, geen bezoek aan de sportschool. Hij heeft een goed leven, hij redt zich prima, maar toch, met z’n tweeën kun je alles beter aan.

Paula Vogelzang, die zelf ook gescheiden is, herkent dit heel goed. Toen ze vanmorgen in haar eentje aan de ontbijttafel zat met een krant vol Corona nieuws en zij zich afvroeg hoe lang de scholen gesloten blijven, hoe lang ze haar moeder niet kan zien, wanneer ze eindelijk haar vorige week geboren nichtje in haar armen kan sluiten, toen miste ze echt weer iemand naast zich, iemand om haar zorgen mee te delen.

Biedt daten in de tijd dat er zoveel beperkingen opgelegd worden door het Corona virus, ook kansen?

De matchmakers merken een duidelijk verandering in de reactie van de bestaande leden op de nieuwe match (die de matchmaker voor ze heeft gevonden):

 

  • De singles reageren nog meer dan anders verheugd als er een nieuwe date aangeboden wordt. Juist nu hebben mensen behoefte aan een soul mate, aan aandacht en vrolijkheid in hun leven.
  • Tegelijkertijd zijn er ook twijfels over of het nu wel verstandig is om de potentiele partner te gaan ontmoeten.
  • Ongeveer 50% wil de ontmoeting laten doorgaan en overlegt met de matchmaker wat de beste invulling van een date is.
  • Een wandeling in de buitenlucht is een goed alternatief voor koffiedrinken aan een tafeltje. Samen fietsen kan ook prima.
  • Het feit dat er (voorlopig) geen fysiek contact mag zijn maakt dat sommige mensen meer ontspannen de ontmoeting ingaan. Het geeft ruimte om de relatie rustig op te bouwen.
  • Na de eerste live ontmoeting kunnen mensen hun relatie verder verdiepen via (video-) bellen.
  • Enkele singles stellen de date voorlopig uit, maar zeggen wel dat ze zich dubbel verheugen op de komende ontmoeting.

Maar de boodschap blijft hetzelfde: Ik wil niet alleen blijven!

De derde Corona week – wat gaat er nu gebeuren met het daten?

 Inmiddels is er duidelijk dat wij met z’n allen echt thuis moeten blijven en geen fysieke contacten moeten aangaan.

Het relatiebureau heeft haar werkwijze aangepast en biedt speciale tarieven aan, extra maanden gratis bemiddeling en het intakegesprek kan nu via videobellen.

Paula Vogelzang: “In deze bijzondere weken melden zich opvallend veel nieuwe leden aan. Dat is fijn, wij kunnen de profielen en matches voorbereiden zodat onze leden, na de Corona crisis, elkaar in levende lijven kunnen gaan ontmoeten en leren kennen”.

In tijden van crisis is het gemis van een partner bij veel singles groot. Dit gemis doet veel mensen besluiten om eindelijk actief op zoek te (laten) gaan naar een nieuwe liefde in hun leven.

Wil je meer informatie over de werkwijze van het relatiebureau of wil je datingtips ontvangen?

Plan nu je gesprek

We komen langs of plannen een videogesprek

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem rechtstreeks contact op met onze matchmakers!

neem contact op met onze Matchmakers

Of voor algemeen contact:

085 1306965

Datingtips ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×