Hoe overleef ik de kerstdagen zonder partner? Kom in actie!

Zodra de decembermaand begint, kun je er niet langer omheen:  alles draait om kerst. Overal hoor je kerstmuziek, zie je kerstbomen en kerstlichtjes, strijden de supermarkten om de heerlijkste kerstproducten en recepten en tonen de etalages de mooiste kerstcadeaus. Niet iedereen heeft een geliefde, familie, of vrienden om samen kerst mee te vieren, niet voor iedereen is december “the most wonderful time of the year”. Toch hoef je met kerst echt niet alleen te zijn, lees snel onze tips.

Tips ToekomstRelatie voor de kerst

Kerstdagen met familie of vrienden

-houd je erg van koken en organiseren: nodig dan ruim van te voren familie, vrienden, kennissen, buren of collega’s uit om met kerst bij jou te komen eten. Maak een mooie uitnodiging met een sfeervolle foto zodat je gasten er al lang van te voren naar uit gaan kijken. Ze komen niet bij je eten omdat jij zo zielig en alleen bent, nee ze komen bij jou eten omdat ze er zin in hebben. Je zult zien dat veel mensen het leuk vinden om eens een keer iets anders te doen dan anders.

-zie je het niet zitten om dagen met boodschappenlijstjes en koken bezig te zijn: laat alle gasten zelf een gerecht maken, eventueel kunnen de gerechten bij jou voorbereid worden: dan heb je al vroeg op de dag gezelligheid in je huis.

-heb je niet veel ruimte voor je gasten of heb je geen zin in al dat gedoe bij jou thuis, dan kun je natuurlijk ook –op tijd- een leuk restaurant of eetcafé reserveren.

-en heb je weinig geld, het is al lang niet meer zo dat iedereen met kerst het liefst een 8-gangen diner wil, vaak kun je ook een heerlijk stamppotje krijgen. Het gaat om de gezelligheid van het gezelschap.

Kerstdagen zonder familie of vrienden

Is je familie of zijn je vrienden al onder de pannen of vind je het gewoon leuk om meer met de kerstgedachte te doen, dan is er ook een plan B:

-nodig mensen uit die je niet goed kent maar waarvan je weet dat ze alleen zijn: een borrel met hapje of een mix van wat een ieder meeneemt. Misschien best spannend maar wat zullen jouw gasten het leuk vinden dat je ze uitnodigt en wat een fijn gevoel zal dat jou geven!

-wil je liever je huis uit, bied jezelf aan als vrijwilliger in de bediening bij een zorginstelling: de kerstdagen betekenen extra drukte in de vele instellingen in Nederland, extra hulp zal zeer gewaardeerd worden. De echte kerstgedachte!

-wil je met de kerstdagen andere singles ontmoeten, kijk dan bijvoorbeeld eens op https://single-events.org/activiteiten/Singles-Kerst-Oud-en-nieuw-40-50-60 of op https://go-out.nl/agenda

Er is altijd wel een leuke activiteit niet ver bij jou vandaan. Het voordeel is dat je verder niets hoeft te regelen, je ontmoet nieuwe mensen en krijgt weer energie en nieuwe plannen.

Kortom: neem de regie als je met kerst niet alleen wilt zijn, je zult zien dat mensen enthousiast reageren als jij met een initiatief komt en dat het jezelf ook een goed gevoel en een doel geeft om actief bezig te zijn.

Wil je meer tips voor singles of tips over een nieuwe relatie, wil je de volgende kerst niet meer alleen zijn, kijk dan op onze website  toekomstrelatie.nl of  neem vrijblijvend contact op.

 

 

Plan nu je gesprek

We komen langs of plannen een videogesprek

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem rechtstreeks contact op met onze matchmakers!

neem contact op met onze Matchmakers

Of voor algemeen contact:

085 1306965

Datingtips ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×