Hoe vind je jouw ideale partner?

In gesprek met Paula Vogelzang van Toekomst Relatiebemiddeling over het vinden van de ware.

Klopt het dat tegenpolen elkaar aantrekken? “Op zich zit daar zeker iets in, en het idee doet het natuurlijk erg goed in boeken en films. Ik begrijp zeker de charme van dit romantische concept. We zien het echter zelden in de realiteit. In stabiele relaties hebben de partners vaak een gelijkaardige achtergrond, cultuur, waarden en normen. Dat klinkt natuurlijk minder spannend voor een scenario, maar het is wel de juiste basis voor een duurzame relatie.”

Herkenbaarheid of elkaar aanvullen in de liefde?

Hoe zit het dan met compatibiliteit tussen twee mensen? Kan je ook te veel op elkaar lijken? “Het is inderdaad belangrijk om elkaar aan te vullen, omdat je dan samen sterker staat. Een extravert persoon vindt het bijvoorbeeld vaak prettig als de partner wat introverter is of net andere kwaliteiten heeft. Wij vinden dus de herkenbaarheid vaak fijn. Als je te veel op elkaar lijkt, wordt het weer te voorspelbaar. Het is dus een kwestie van een goede balans tussen herkenbaarheid en elkaar aanvullen.”

Liefde op het eerste gezicht?

En hoe zit het dan met ‘liefde op het eerste gezicht’, nog zo’n romantisch idee? “Veel mensen willen dat liefde spontaan komt, dat het je overvalt. De duurzame relaties die zo ontstaan, zijn echter uitzonderingen. Het is dus geen goed idee om je vast te klampen aan zo’n toevalscenario. De kans dat je je grote liefde ontmoet in de supermarkt, is helaas heel klein. Vaak hoor ik dat singles meteen op de eerste date de grote klik willen voelen. Vanuit mijn jarenlange ervaring als matchmaker weet ik zeker dat, juist als je de tijd neemt om elkaar goed te leren kennen, vaak een fijne en duurzame relatie ontstaat.”

Welke partner past echt bij jou?

Klopt het dat veel mensen vertrouwen op hun intuïtie bij het zoeken van een nieuwe partner? “Inderdaad, we gaan vaak op ons gevoel af. Toch  adviseer ik om ook daarmee voorzichtig te zijn. Ben je er wel zeker van dat je weet wat goed voor je is? Ik zie regelmatig mensen steeds bij hetzelfde type partner belanden, ook al is dat geen goede match. Meestal gaat het dan om patronen die zich blijven herhalen (je kiest wat je kent). Het voelt eerst altijd goed aan. Om dan uiteindelijk toch weer verkeerd af te lopen.”

Toekomst Relatie gebruikt tijdens de matchmaking de relatiewaarden methode.
Wat is echt essentieel voor je binnen de relatie?

Wil je een partner die echt bij je past?

Liefde op het eerste gezicht is romantisch maar een voor een duurzame relatie is meer nodig.

Plan nu je gesprek

We komen langs of plannen een videogesprek

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem rechtstreeks contact op met onze matchmakers!

neem contact op met onze Matchmakers

Of voor algemeen contact:

085 1306965

Datingtips ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×