Waarom werkt de BLIND DATE vaak zo goed

Veel singles vinden het spannend om op blind date te gaan. Ze willen het liefst wat meer weten over het uiterlijk van degene die ze gaan ontmoeten. Dat ze geen foto te zien krijgen maakt ze onzeker.

Maar geloof me, op basis van een foto zou iemand afgewezen kunnen worden terwijl deze persoon op alle andere fronten een perfecte match zou kunnen zijn. Mensen denken vaak dat verliefdheid je overkomt terwijl je met een goed afgewogen keuze veel liefdesleed kunt voorkomen.

 

Verbinding tijdens gesprek

Wel eens gekeken naar het programma ‘First dates’? Die mensen zijn soms aangenaam verrast als hun date verschijnt maar ook zie je ze soms wegkijken en denken “oh nee!”

Toch komt het vaak voor dat degenen die meteen weg waren van elkaars uiterlijk niet met elkaar verder gaan na de eerste of tweede date. In het geval dat de eerste aanblik niet tot euforie leidde, blijkt soms dat er tijdens het gesprek zoveel verbinding ontstaat dat die date ineens wel heel aantrekkelijk werd voor de ander. Omdat je met andere ogen naar die persoon gaat kijken!

 

Uiterlijk blijkt bijzaak

Bij het ‘swipen’ op datingapps komt het vaak niet eens tot een date. Daar worden mensen meteen weg “geswiped” als het uiterlijk niet voldoet aan de wensen. Het profiel wordt vaak niet eens gelezen terwijl dat op de lange duur veel belangrijker is dan het uiterlijk. Aan die blonde lokken, mooie ogen of sexy lippen raak je gaandeweg wel gewend, na verloop van tijd blijken de karaktertrekjes en opvattingen over normen en waarden toch belangrijker te zijn.

Natuurlijk is fysieke aantrekkingskracht belangrijk maar het is echt niet vreemd als die er niet direct is, dat kan pas later komen als je iemand beter hebt leren kennen.

 

Onverwacht leuk

Stel, je bent een man en je gaat een avond met vrienden op stap in een café. Onderweg naar de bar voor een drankje ben je al een paar keer langs een vrouw gelopen die jou niet is opgevallen. Later op de avond kom je met haar in gesprek omdat het een kennis blijkt te zijn van een van je vrienden. In eerste instantie was er geen vonk maar gewone belangstelling in haar. Maar tijdens dat gesprek gebeurt het…je vindt haar onverwacht leuk. Jullie raken niet uitgepraat en wat een passie als ze vertelt over haar werk, laatste vakantie of avontuur. Je voelt hoe haar ogen zich in die van jou vastpinnen en als ze lacht heeft ze van die mooie kuiltjes in haar wangen. Een van haar voortanden staat een beetje scheef, je merkt dat je daar steeds naar kijkt en beseft dat dit zo leuk bij haar past. Aan het eind van de avond wil je niet weg zonder dat je haar telefoonnummer hebt gekregen, vastbesloten haar nog een keer te ontmoeten!

Ik neem hierbij een man als voorbeeld maar bij vrouwen gaat dit natuurlijk precies zo: Die stille, onopvallende man blijkt een heel interessant persoon te zijn met een leuke lach en een prettige, warme, lage stem, die rustig vertelt wat hij zoal doet. Kriebels in de onderbuik, …waarom heb ik hem niet eerder gezien?’

 

Relatiewaarden

Deze vrouw zou je misschien weg ‘geswiped’ hebben als je haar op een datingapp langs zag komen. Maar zij bleek in het echte leven meer dan de moeite waard om te ontmoeten. In haar profielbeschrijving stond waarschijnlijk vermeld dat ze van avontuurlijke reizen hield, dat ze leuk, interessant werk heeft en wat ze belangrijk vindt in een relatie. En juist die relatiewaarden zijn enorm belangrijk voor een langdurige, stabiele relatie.

Bij een blind date kom je er nog niet direct achter of je op de lange duur bij elkaar zou kunnen passen, de relatiewaarden van de ander openbaren zich niet tijdens een van de eerste gesprekken.

Dat is ook logisch, probeer daarom je oordeel uit te stellen, geef iemand het voordeel van de twijfel.

Juist door vaker af te spreken en samen iets te gaan ondernemen kom je erachter of je over belangrijke dingen hetzelfde denkt en elkaar goed aanvult in sommige situaties.

 

Het geluk gevonden

Al onze geslaagde stellen hebben het geluk gevonden omdat ze elkaar via een blind date hebben ontmoet. Een vrouw vertelde dat zij nooit op haar huidige partner zou zijn gevallen op basis van een foto, ze zou zijn foto opzij hebben ‘geswiped’. Door onze manier van bemiddelen heeft ze hem wel een kans gegeven en na meerdere ontmoetingen kwamen ze er beiden achter dat ze heel veel met elkaar gemeen hadden. Ze werden verliefd!

Inmiddels zijn ze getrouwd en heel gelukkig met elkaar.

 

Plan nu je gesprek

We komen langs of plannen een videogesprek

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem rechtstreeks contact op met onze matchmakers!

neem contact op met onze Matchmakers

Of voor algemeen contact:

085 1306965

Datingtips ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


Of volg onze gratis training!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×