Wat zijn de risico’s van online datingsites in Corona-tijd? Hoe kan je serieus daten? Lees de beste Corona-tijd dating tips:  

Tijdens social distancing is de behoefte aan contact enorm toegenomen. Juist nu voelen singles zich eenzaam en gaan ze online massaal op zoek naar contact. Logisch, elkaar fysiek ontmoeten is nu geen optie, dus dan maar online. Maar is online daten voor jou wel de beste keuze?

Risico’s van online daten ten tijde van Corona 

Oplichting, nep profielen, geldklopperij en mensen die zich anders voordoen dan ze zijn. Dat zijn inmiddels zeer bekende verschijnselen op de datingsites.

De meeste singles zijn zich daar wel van bewust maar gaan er nu steeds nonchalanter mee om naarmate de eenzaamheid groeit. Dit is nl. precies wat er tijdens deze quarantaineperiode gebeurt: mensen vereenzamen. Ze missen hun sociale leven, hun familie, hun collega’s, het uitgaan, sporten….

Met als gevolg dat ze (meer) online contact leggen, chatten, mailen en online daten. Ze nemen grotere risico’s en stellen zich kwetsbaarder op dan ze normaal gesproken zouden doen. 

Wil je daten via Tinder of kies je voor offline dating?

In het artikel ‘Datingsites mateloos populair tijden de Corona Crisis’ https://radar.avrotros.nl/nieuws/item/datingsites-mateloos-populair-tijdens-coronacrisis/ beschrijven de online datingsites een toename aan verkeer.

Er wordt echter niet stilgestaan bij het feit dat singles nu extra kwetsbaar zijn en grote nood ervaren; de kans dat het online daten hierdoor misgaat neemt daarom toe. We hebben het niet alleen over oplichting maar vooral over de psychische schade die mensen oplopen door teleurstellingen. De teleurstelling van weer een mislukte date komt in deze eenzame tijd extra hard aan.

Bij het online daten weet je namelijk niets van de persoon die de datingsite aanbiedt, afgezien van de paar gegevens die de ander zelf heeft ingevuld. Wie is jouw online match en wat zijn haar/zijn bedoelingen?

Hoe kunnen we dan veilig daten?

Paula Vogelzang van Toekomst Relatiebemiddeling: “Bedenk wat je echt wilt. Wil je alleen een oppervlakkige chat? Tijdverdrijf? Aandacht, een flirt, just for the fun? Dan is een datingsite prima. Maar voel je juist nu door de Corona crisis, dat je niet meer alleen wilt blijven en dat je een levenspartner zoekt? Dan kan je het beter serieus aanpakken.”

Daten via een datingbureau tijdens de Corona crisis

Het relatiebureau Toekomst Relatie gaat normaliter bij elke single thuis op bezoek. Ze kennen hun leden persoonlijk, weten hoe iemand leeft, woont, wat zijn verhaal is. Nu, vanwege de Corona maatregelen gaat het intakegesprek met alle nieuwe leden via beeldbellen. De matchmaker, vaak met een psychologische achtergrond, kijkt goed wat de behoefte is van de desbetreffende single en zoekt een match op maat. De profielen via het datingbureau zijn dus altijd betrouwbaar. Ook wordt veel begeleiding aangeboden wat de slagingskans enorm vergroot. Bij een datingbureau zijn uitsluitend singels ingeschreven die serieus op zoek zijn naar een duurzame relatie en niet alleen een flirt willen.

 

De matches zijn veilig, goed voorbereid, er wordt gekeken naar de achtergrond van de singles en de kans op succes is daardoor aanzienlijk.

Hoe gaat zo’n Corona- date in zijn werk?

 • Ga eerst elkaar een paar keer bellen. Voel het goed? Organiseer dan een videodate om elkaar beter te leren kennen.
 • Bereid je goed voor op een videodate. Laat je beste zelf zien, net zoals je zou doen met een normale date.
 • Besteed aandacht aan je kleding, kapsel, make-up, zorg dat het huis is opgeruimd en zoek een goede plek waar je gaat zitten voor het video gesprek.
 • Zorg dat je de tijd hebt en niet gestoord wordt. (Dus plan je videodate wanneer de kinderen buiten zijn of slapen, zorg dat de hond is uitgelaten en zet je telefoon op stil).
 • Ga overdag bij voorkeur met je gezicht naar het raam toe zitten, i.v.m. de lichtinval, zo kom je het best in beeld.
 • Voorkom de ‘selfie-look’ door je telefoon of laptop wat hoger neer te zetten, dus niet op schoot, maar houdt je telefoon ook niet boven je hoofd. Het beeld vertekent en het ziet er raar uit. En je wil nou juist je beste zelf laten zien!

 

Tips om te daten in Corona-tijd:

 • Plan een borrel/eet-date op afstand, allebei voor de webcam.
 • Plan een kook-date: allebei tegelijk koken terwijl je videobelt.
 • Plan een muziek avond, draai leuke liedjes, ga dansen.
 • Plan een online museum bezoek. Veel musea doen hieraan mee.
 • Speel on/offline spelletjes.
 • Maak een wandeling buiten terwijl je videobelt en laat je omgeving zien.

En die echte knuffel dan?

Als deze Corona-tijd voorbij is dan ben jij helemaal klaar voor een persoonlijke ontmoeting. De 1,5 meter van Rutte is dan niet meer nodig. Die warme omhelzing des te meer!

Datingbureau versus datingsite

Ben je op zoek naar een blijvende relatie dan is de kans dat je via een datingbureau slaagt aanzienlijk groter dan via online datingsites. Onderzoek heeft uitgewezen dat via Tinder 7% van de singles een relatie vindt, via Toekomst Relatiebemiddeling vindt 65% van de singles hun levenspartner.

Wil je meer informatie hierover? Vul het contactformulier en wij nemen vrijblijvend contact met je op.

Plan nu je gesprek

We komen langs of plannen een videogesprek

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem rechtstreeks contact op met onze matchmakers!

neem contact op met onze Matchmakers

Of voor algemeen contact:

085 1306965

Datingtips ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×