Blog
8 augustus 2021

Waarom mannen snel een nieuwe relatie beginnen

Geschreven door Paula Vogelzang

Als een relatie stukloopt, zie je dat vrouwen doorgaans een poosje alleen blijven en mannen binnen relatief snel een nieuwe partner opscharrelen.

Waarom is dat? Iedereen weet dat het verwerken van een scheiding tijd kost. Na de breuk is het goed om wat tijd voor jezelf te nemen, pas op de plaats te maken, eerst je nieuwe leven op orde te krijgen. Pas als je zelf weer stevig en stabiel in je schoenen staat ben je klaar voor een nieuwe relatie.

Tot zover de theorie. De praktijk verloopt vaak anders. Natuurlijk geldt dit niet voor alle mannen, maar meestal blijven vrouwen na de breuk nog een poosje bewust alleen terwijl mannen zich met vol overgave in een nieuwe relatie storten. Daar is natuurlijk een reden voor.

Matchmakers overleggen

3 redenen waarom mannen snel een nieuwe relatie beginnen

Winnen

Mannen hebben van nature een winnaarsmentaliteit. Ze zijn competitief ingesteld en de drang om te willen winnen zie je niet alleen terug in relaties maar ook in een potje voetbal, spelletje met vrienden of op het werk. Mannen houden er doorgaans niet van de ‘mindere’ te moeten zijn. Als een man wordt verlaten door zijn vrouw dan loopt zijn ego een fikse deuk op. Hij heeft, in zijn optiek, verloren. In plaats van het verdriet van dit afscheid toe te laten en dit eerst een plek te geven gaat hij liever snel op zoek naar een nieuwe relatie. Het ego wordt hiermee gestreeld, want zie je wel, hij mag er nog zijn. Tegelijkertijd geeft hij zijn ex de boodschap dat er meer vissen in de vijver zijn. Zo bijzonder was ze nou ook weer niet.. Kijk maar, ik ben alweer gelukkig en jij hebt nog niemand. Gewonnen!

Afhankelijk

Vrouwen kunnen beter alleen zijn dan mannen. De heren hebben meer behoefte aan de stabiliteit die een relatie biedt en hangen meer aan het gezelschap van hun partner. Je ziet ook vaak dat vrouwen bij een tweede of derde serieuze relatie het liefst kiezen voor een LAT relatie terwijl vrijwel alle mannen het liefst willen gaan samenwonen. Mannen (ook al geven ze het lang niet graag toe) worden nu eenmaal graag verzorgd. Na een scheiding is de overgang vaak enorm. Het ene moment is er 7 dagen in de week iemand om hem heen, het volgende moment zit hij ineens in een leeg huis, moet zijn eigen eten klaarmaken, de was strijken, boodschappen doen en ook nog eens alle dagen het eten koken. Mannen hebben hier meer moeite mee dan vrouwen en daarom zijn ze na een scheiding al snel op zoek naar vervanging.

Oerman

Mannen hebben een soort oerdrift (daar kunnen ze ook niks aan doen) die maakt dat ze zich niet alleen verplicht voelen voor hun vrouw te zorgen maar in zekere zin ook ‘zijn bezit’ is. In relatie tot vrouwen (dus ook bij moeder of zus) zie je dat mannen vaak een behoorlijke beschermingsdrang aan de dag leggen. Door het ‘zwakkere geslacht’ te beschermen en daar goed voor te zorgen wordt het ego versterkt en opgekrikt. Een scheiding gooit hier flink roet in het eten. De trots krijgt een knauw, want iemand wil niet langer door hem beschermt worden. Door snel een nieuwe vriendin aan de haak te slaan en een nieuwe relatie te beginnen herstelt hij die trots en lijkt snel alles weer bij het oude.

  • Wil je graag meer lezen over alles wat met liefde te maken heeft? Lees dan verder in onze artikelen.

 

  • Ben je benieuwd wat wij hierin voor jou kunnen betekenen? Je mag ons altijd bellen: 085 130 6965.

Vind een partner die écht bij je past!

Geschreven door Paula Vogelzang

Ik geloof sterk in de kracht van een liefdevolle relatie om ons leven rijker, gelukkiger en completer te maken.

Gaan we samen je nieuwe liefde vinden?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3

Ben je op zoek naar een vrouwelijke of mannelijke partner?*

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

Algemene voorwaarden: www.toekomstrelatie.nl/privacybeleid-2
KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

Algemene voorwaarden: www.toekomstrelatie.nl/privacybeleid-2
KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan