Blog
12 januari 2021

Seks op de eerste date + 5 tips

Geschreven door Paula Vogelzang

Is het verstandig om meteen op de eerste date seks te hebben? Kan seks op de eerste date wel leiden tot een goede relatie?

Dit zijn vragen die singles bezig houden. De een heeft geen problemen met seks op de eerste date terwijl de ander het bij een beginnende relatie belangrijker vindt om elkaar eerst beter op andere vlakken te leren kennen.

In dit artikel geef ik stof tot nadenken, deel ik wat onze ervaring is en krijg je als bonus 5 tips om je eerste date succesvol te maken.

Verschil tussen man en vrouw

Een bekende aanname is dat mannen aangestuurd worden door biologische principes wanneer we heb hebben over seks. Vrouwen daarentegen worden aangestuurd door hun emoties. Op het internet vind ik een bericht waarin een seksuoloog beweert dat het zelfvertrouwen van de man een rol speelt bij seks. Hij krijgt een boost in zelfvertrouwen wanneer een vrouw opgewonden raakt van hem. Een vrouw heeft minder bevestiging nodig op seksueel gebied. Zij heeft er genoeg aan om gewoon in zijn armen te liggen. Het komt vaker voor dat mannen eerder opgewonden raken en dat deze fase bij vrouwen langer duurt.

Mannen en vrouwen hebben natuurlijke tegenstrijdigheden, maar dat hoeft ons er niet van te weerhouden relaties met elkaar te beginnen.

Overeenkomsten

Zowel mannen als vrouwen hebben seksuele verlangens. Bij zowel de man als de vrouw gaat er veel in het hoofd om als het gaat over seks. En voor beide staat de beleving van het seksuele plezier voorop.

Deze verschillen en overeenkomsten helpen misschien bij de keuze of je het wel of niet verstandig vindt om op de eerste date seks te hebben.

Verwachtingen

Deze spelen ook een rol bij seks. Ze komen voort uit eerdere ervaringen. In jouw toekomstige relatie gaat het erom  waar jij zelf tevreden mee bent en waar jullie samen tevreden mee zijn. Wat jullie samen afspreken is het nieuwe normaal. Ook over seks.

Geef elkaar de tijd

Persoonlijk was ik gecharmeerd van het volgende fragment uit een serie.

In een prachtig gelegen dorpje, waar de natuur rust en sereniteit uitstraalt leren ze elkaar kennen. Zij laat de drukke stad achter zich om aan een nieuwe baan te beginnen. Hij woont zijn leven lang al op deze idyllische plek. In het dorp kent iedereen elkaar en helpt iedereen elkaar. Dat geeft een veilig gevoel. Je kunt op elkaar rekenen. Het nadeel echter hiervan is dat het haast onmogelijk is om geheimen te houden.

In een paar weken tijd hebben de twee een vriendschap opgebouwd. Tussendoor wordt hun persoonlijke verleden ook mooi in beeld gebracht. In beide gevallen een heel pakket met heftige gebeurtenissen. Binnen de vriendschap ontstaat vertrouwen. De eerste verliefdheidsvonken springen over en weer. Op een gegeven moment is daar hun eerste zoen. Een paar dagen later verrast hij haar met een etentje. In een restaurant, op veilige afstand buiten het dorp, om tamtam te voorkomen.

De romantiek straalt er vanaf. Het per ongeluk even aanraken van elkaars hand, een bepaalde rust in het gesprek, de manier van glimlachen, de verliefde blik in hun ogen. De lege tafels in het restaurant, aan het einde van de avond. Het personeel wat al met de jas aan staat terwijl deze twee geen genoeg krijgen van elkaar.

Wanneer hij haar thuis brengt, tot aan de voordeur, wordt het even spannend. Er volgt een uitgebreide afscheidszoen. Nu maak je het me wel moeilijk zegt de man eerlijk. Waarop de vrouw zegt: “Dat overleef je wel. Tot morgen!” en met een knipoog sluit ze de deur.

Antwoord op de vraag

Seks op de eerste date is niet onze zaak maar het proces van twee (toekomstige) geliefden. Wij bevelen seks op de eerste date niet aan.

Ervaring

Onze jarenlange ervaring in dit werk heeft ons geleerd dat het verstandiger is om elkaar eerst beter leert kennen voordat je seks met elkaar hebt. De fijne spanning loopt hierdoor op en dat kan een positieve uitwerking hebben op het intieme contact en dat is weer voordeliger voor een duurzame relatie.

Persoonlijk

Wij zijn geen seksuologen, maar matchmakers. We staan klaar om jou te begeleiden in het proces naar jouw toekomstige relatie. Te beginnen met het vinden van de juiste match. Binnen het persoonlijk begeleidingsproces is er ruimte om te praten over gevoelige onderwerpen. Bijvoorbeeld wat jij vindt van wel of geen seks op de eerste date.

5 tips voor de eerste date

Hieronder volgen 5 tips wat je kunt doen om de eerste date succesvol te maken. Daten tijdens een pandemie is niet gemakkelijk en maakt seks op de eerste date zo goed als onmogelijk. Hieronder volgen 5 tips wat je kunt doen om de eerste date succesvol te maken.

Tip 1: Speel samen een bordspel via zoom (moet je wel hetzelfde bordspel hebben).
Tip 2: Eet samen via zoom (afspreken dat je hetzelfde kookt is leuk).
Tip 3: Kook samen via zoom (hetzelfde gerecht bereiden of allebei een appeltaart bakken).
Tip 4: Maak een wandeling door een “stille” stad en eindig bij een koffie to go.
Tip 5: Maak een boswandeling en neem warme “after walk” choco mee in een thermoskan.

Wij staan altijd klaar om onze leden te adviseren met dergelijke tips. Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Schroom niet om eens met ons te bellen en vertel ons jouw partnerwensen op 085 013 6965.
Geschreven door Paula Vogelzang

Ik geloof sterk in de kracht van een liefdevolle relatie om ons leven rijker, gelukkiger en completer te maken.

Gaan we samen je nieuwe liefde vinden?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3

Ben je op zoek naar een vrouwelijke of mannelijke partner?*

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan