Blog
25 november 2020

Natuurlijk zoen je op je eerste date!

Portretfoto - Michaela ten Siethoff
Geschreven door Michaela ten Siethoff

Natuurlijk zoen je op je eerste date!?

Meteen zoenen of seks hebben op je eerste date, kan dat nou wel of niet?

Wat zijn de regels, wat is de etiquette, hoe hoort het eigenlijk?

Beste man, lees de tips zorgvuldig door en doe er je voordeel mee!

Het hangt helemaal van de situatie af of er gezoend wordt. Haar zomaar naar je toetrekken en drie klapzoenen geven kan wel eens helemaal verkeerd overkomen. (Voor je het weet hebben we het over een gevalletje #MeToo en daar zit niemand op te wachten).

Let om te beginnen heel goed op haar lichaamstaal, wat doet zij, laat ze je dichtbij komen of houdt ze gepaste afstand? Geef haar de ruimte, laat haar het tempo bepalen en wacht af wat er gebeurt.

Matchmakers overleggen

Recept voor een succesvolle eerste ontmoeting; de 15 allerbeste tips

 1. Haal alles uit de kast! Je krijgt maar 1x de kans om een goede eerste indruk te maken dus verpruts die niet door te denken ‘ze neemt me maar zoals ik ben’ om dan vervolgens in een ongestreken shirt en joggingbroek op je afspraak te verschijnen.
 2. Zorg dat je goed verzorgd bent, fris, naar de kapper geweest, doe een lekker (bescheiden) luchtje op.
 3. Ga goed gekleed of shop een nieuwe, moderne outfit (laat je adviseren). Een pantalon of spijkerbroek gecombineerd met een mooi overhemd en colbert is altijd goed. Als jij je er goed in voelt dan zul je dat ook uitstralen.
 4. Kom ruim op tijd. Zorg dat je een kwartiertje eerder dan de afgesproken tijd aanwezig bent.
 5. Let bij de begroeting goed op haar lichaamstaal. Steekt ze alleen haar hand uit bij de kennismaking? Of zijn drie zoenen op zijn plaats? Laat haar het initiatief nemen.
 6. Houd de deur voor haar open, neem haar jas aan en vraag waar ze wil zitten.
 7. Vraag haar wat ze wil drinken en regel de bestelling. Neem initiatief.
 8. Zorg dat je je telefoon op stil of uit gezet hebt zodat je echt met je aandacht bij haar kunt zijn.
 9. Toon belangstelling, stel open vragen, luister….je ontmoet haar om haar te leren kennen dus praat niet alleen over jezelf.
 10. Geef complimentjes (over haar outfit, haar ogen enz.).
 11. Zijn jullie aan het einde van de date, stel dan voor om alles even te laten bezinken en elkaar over een paar dagen te bellen of er een vervolg komt. Je hoeft niet direct te beslissen of dit de vrouw van je leven is. Geef elkaar en jezelf de tijd en overhaast niets.
 12. Betaal de rekening, óók als zij voorstelt te splitten! Als ze tegensputtert kun je altijd zeggen dat zij een volgende keer mag betalen. Zo laat je gelijk doorschemeren dat je een 2e date leuk zou vinden.
 13. Loop met haar mee naar haar auto of naar het station, zo geef je haar het gevoel dat je haar de moeite waard vindt.
 14. Bedank haar voor de gezellige ontmoeting.
 15. Let ook bij het afscheid nemen goed op haar lichaamstaal. Geef je elkaar een hand eventueel gevolgd door 3 zoenen? Of wellicht een voorzichtige kus op de mond? (Dat kan alleen als de ontmoeting al een wat ‘flirterig’ karakter had). Als je haar leuk vindt, vertel dit dan aan haar of laat het merken. Maar laat haar het tempo bepalen.

‘Als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg.’

Albert Einstein

Je gaat haar ontmoeten

Is dit je eerste date met de vrouw die jouw matchmaker je heeft voorgesteld? Spannend! Je hebt wellicht lang naar dit moment uitgekeken. Behalve de tips hierboven kun je nog meer doen in de voorbereiding. Maak de kans op een succesvolle kennismaking zo groot mogelijk. Overleg met je matchmaker over je eerste ontmoeting om te zorgen dat je goed beslagen ten ijs komt.

Bijvoorbeeld: hoe is haar persoonlijkheid, wat zijn haar interesses, wat zou ze op prijs stellen en wat doe je beter niet? Zou ze het leuk vinden als je een kleinigheidje (bv. een bloemetje) voor haar mee zou nemen? Wat zou een gezellige locatie kunnen zijn om elkaar te ontmoeten? Bespreek het met je consulent. Zo krijg je vast een indruk wie je gaat ontmoeten, wat voor een vrouw zij is.

Seks hebben op de eerste date?

Je hebt vast wel eens mooie verhalen gehoord van mannen die een wilde nacht beleven met een vrouw die ze net ontmoet hebben. Waar tijdens de kennismaking gelijk de vonken oversloegen en beiden het gevoel hadden ‘Yes, dit is ze/hem’. Zo’n wilde nacht kán natuurlijk de start van een mooie relatie zijn maar dat is lang niet altijd zo. Naderhand moet nog maar blijken of je elkaar meer te vertellen hebt want seks alleen is voor een duurzame relatie niet genoeg. Hoe denken de Nederlandse singles hierover?

Onderzoek naar serieuze relatie of alleen seks op 1e date

Bron: Dating onderzoek van vouchercloud.nl  

Uiteraard is er onderzoek gedaan in Nederland naar hoe zo’n eerste date verloopt. Uit het Dating Onderzoek van vouchercloud.nl noteren we de volgende opvallende resultaten:

 • Serieuze relatie: 37% van de daters is echt op zoek naar een serieuze relatie blijkt uit dit onderzoek. Bij een relatiebemiddelingsbureau daarentegen zien we dat 100% de leden op zoek is naar een duurzame en monogame relatie.
 • Seks: 33% gaat voor een ‘leuke avond’ al dan niet gevolgd door seks en ziet wel of er een relatie uit voort gaat komen.
 • Thuis afspreken: Voor 93% van de vrouwen is het ‘not done’ om bij hem thuis af te spreken. Van de mannen geeft 20% hier juist de voorkeur aan.
 • Cadeautje: slechts 28% van de mannen neemt iets mee voor zijn date terwijl 97% van de vrouwen zegt dit een leuk gebaar te vinden en zich verwend voelt.
 • Op tijd: Ruim de helft van de mannen komt bij een eerste date liever te vroeg. Mannen wachten ook langer dan vrouwen als de date is vertraagd. Bijna vier op de tien zijn geneigd om tot maximaal een half uur te wachten. De helft van de vrouwen wacht daarentegen maximaal 20 minuten.
 • Rekening: de helft van de ondervraagde mannen betaalt op de eerste afspraak de rekening.
 • Kus: 25% van de dates wordt bezegeld met een kus op de wang. Eén op de drie dates eindigt met een zoen op de mond.

Wil je meer weten over onderwerpen als zoenen, seks hebben op de eerste date?

Kom kennismaken!

Ben je op zoek naar een succesvol en efficiënt relatiebemiddelingsbureau dat jou helpt om een nieuwe relatie te vinden?

Neem dan vrijblijvend contact op of plan direct een kennismakingsgesprek in. Je mag ons altijd bellen: 085 130 6965.
Portretfoto - Michaela ten Siethoff
Geschreven door Michaela ten Siethoff

Na mijn eigen liefdeservaringen begrijp ik hoe lastig de zoektocht kan zijn. Maar ik geloof dat het anders kan!

Gaan we samen je nieuwe liefde vinden?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3

Ben je op zoek naar een vrouwelijke of mannelijke partner?*

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan