Blog
2 januari 2023

De 7 beste gespreksonderwerpen voor op een date (met je toekomstige geliefde)

Portretfoto - Andra Blom
Geschreven door Andra Blom

Mannen, herken je dit?:

  • Je weet niet goed waar je het over moet hebben bij een date.
  • Je bent niet zeker of je wel de juiste dingen zegt bij een eerste kennismaking.
  • Je bent bang om afgewezen te worden om wat je zegt.

Dit zijn voorbeelden over onzekerheden die voorafgaan aan daten. Iedereen kent ze (ook de vrouwen). Daarom krijg jij van ons 7 gespreksonderwerpen voor een date met haar.

Anekdote over een stille strandwandeling

Tijdens het schrijven van dit artikel denk ik een jaar of 30 terug. Ik was rond de 20 toen mijn nicht en ik mijn beste vriend aan haar beste vriendin wilden koppelen. We organiseerden een blind date voor hen. Mijn vriend was een verlegen jongen van 24 jaar. Haar vriendin was een verlegen meisje van dezelfde leeftijd. Beiden lief en knap om te zien. Niets mis mee op het eerste gezicht.

De dag na de date kwam mijn vriend buurten en vertelde: ‘Ik had een roos voor haar meegenomen. Deze heb ik gegeven toen ik haar ging ophalen. Vervolgens heb ik haar meegenomen naar het strand. Dat leek me romantisch. We hebben een uur gewandeld.’

So far so good dacht ik.

‘Daarna heb ik haar naar huis gebracht, haar bedankt en ben ik weer teruggereden naar Hilversum. Weet je’ zei hij, ‘het wordt niets tussen ons, we hebben namelijk geen woord gesproken…’

Ook op oudere leeftijd mag je onzeker zijn

Dit verhaal gaat over twee jonge onzekere mensen. Zij wisten allebei geen gespreksonderwerp aan te snijden. Had ik hem toen maar een tip gegeven. Onzekerheid heeft niet met leeftijd te maken. Ik kan me voorstellen dat je je als man op iedere leeftijd af kunt vragen wat de beste gespreksonderwerpen zijn voor op een date (met jou toekomstige geliefde). Je wilt toch een goede indruk maken? Die eerste indruk kan je immers niet meer overdoen. Wanneer er teveel stiltes vallen, werkt dat niet positief op onzekerheid. In gesprek blijven en het gesprek levend houden is daarom handig. Maar hoe kun je dat het beste doen?

2023
Het nieuwe jaar is net begonnen. Dus we hebben nog heel lang de mogelijkheid om daar een liefdevol jaar van te maken. Wij geven jou de 7 beste gespreksonderwerpen voor een date in 2023. Laten we afspreken dat we het in ieder geval niet over 2022 gaan hebben. Dat ligt achter ons. En wij kijken liever naar de toekomst.

Het doel van daten is elkaar beter leren kennen. Je kent jezelf al goed dus je hoeft niet perse over jezelf te praten. Tenzij je een vraag van haar beantwoordt. Door middel van vragen stellen toon je niet alleen interesse, maar kom je ook werkelijk te weten wat belangrijk is voor haar.

7 beste gespreksonderwerpen voor een date

  1. Vraag haar hoe haar ideale dag eruit ziet. Met deze vraag krijg je een beeld van haar dagelijkse leven. Staat ze om 06.00 uur naast haar bed om yoga oefeningen te doen? Kijkt ze graag de hele avond naar sport na een lange werkdag?
  2. Informeer welke droom voor haar nog niet is uitgekomen. Het is leuk om te weten of ze droomt over verre reizen maken of dat ze droomt over een toekomst op de camping in Egmond aan Zee.
  3. Stel voor om allebei de volgende zin af te maken: Ik wou dat ik iemand had om samen mee te…… Het is fijn om te weten waar iemand naar op zoek is…. naar een golfmaatje of een Netflixmaatje?
  4. Vraag haar naar haar allermooiste herinnering. Hoe leuk is het om te horen waar iemand in het verleden heel blij van geworden is.
  5. Is er iemand die je bewondert en waarom? Met deze vraag kan je de diepte induiken.
  6. Wat is jouw favoriete gerecht? Is het patat met frikandel of zijn het de gestoomde oesters van Nam Kee. Of vindt ze het geweldig als jij jouw lievelingsgerecht voor haar kookt?
  7. Wat is het meest gênante moment uit jouw leven of heb je wel eens vreselijk geblunderd? Als het goed is kan je hier samen hartelijk om lachen. Als het hiervoor nog te vroeg is dan gebruik je die bij de volgende date.

Bonus

Je hoeft niet alleen vragen te stellen maar kunt ook een statement maken. Je lijkt me een “warm” type. Klopt het dat je een goede relatie met je familie hebt? Zo kom je erachter hoe haar relaties met haar kinderen of met haar ouders zijn.

Met deze voorbeelden lukt het jou vast leuke en zinvolle gesprekken met haar te hebben. Zij zal het prettig vinden dat je oprecht geïnteresseerd bent.

Jouw persoonlijke matchmaker van Toekomst Relatiebemiddeling staat voor je klaar. Zij gaat voor jou op zoek naar een passende kandidaat.
Je krijgt alleen voorstellen die speciaal voor jou geselecteerd zijn.
Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Schroom niet om eens met ons te sparren over jouw relatiewensen. Bel ons op 085 013 6965.
Portretfoto - Andra Blom
Geschreven door Andra Blom

Met mijn achtergrond in Vaktherapie, senioren- en wandelcoaching, en mijn eigen levenservaring, help ik anderen naar een gelukkige en betekenisvolle relatie.

Gaan we samen je nieuwe liefde vinden?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3

Ben je op zoek naar een vrouwelijke of mannelijke partner?*

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan