Blog
28 augustus 2023

Wat is een goed relatiebureau?

Portretfoto - Eugénie van Soest
Geschreven door Eugénie van Soest

Wat maakt een relatiebureau een goed en effectief relatiebemiddelingsbureau?

Wat zijn aspecten om op te letten als je voor een serieuze aanpak kiest en serieuze kandidaten wil ontmoeten die bij jouw levensvisie passen?

Een goed relatiebureau heeft…

  1. Ervaring en expertise
  2. Persoonlijke aandacht
  3. Maatwerk in matches
  4. Begeleiding en coaching
  5. Transparantie in kosten
  6. Succesverhalen
  7. Geduld en realisme

Een goed relatiebureau is expert in jouw doelgroep en kan jou daarom helpen om die speciale persoon te vinden om een liefdevolle en duurzame relatie op te bouwen.

Ja, een goed relatiebureau is een investering. Een investering in jouw eigen geluk en welzijn. En als je die partner hebt gevonden die écht goed bij jou past, dan is het elke cent dubbel en dwars waard!

Hoe herken je een goed relatiebureau?

Hierbij delen we zeven punten met je om op te letten als je verschillende bureaus met elkaar gaat vergelijken:

1.  Ervaring en expertise – Kies voor het beste relatiebureau dat expert is in jouw doelgroep

Een goed relatiebureau heeft jarenlange ervaring en expertise in het matchen van mensen, vooral binnen jouw eigen doelgroep (denk aan leeftijd en opleiding). Ze hebben een bewezen staat van dienst in het creëren van succesvolle matches. Een goed relatiebureau moet weten welke unieke uitdagingen bij welke leeftijdscategorie hoort. Zo werken wij bij Toekomst Relatiebemiddeling specifiek met hoger opgeleide ondernemende singles tussen 55 tot 75 jaar. Ben je jonger, dan zijn er andere bureaus die beter bij jou passen.

 

2.  Een goed relatiebureau biedt persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht is van onschatbare waarde bij relatiebemiddeling. Een goede matchmaker wil jou als individu leren kennen, omdat er vandaaruit goede matches gemaakt kunnen worden die verder gaan dan alleen oppervlakkige criteria.

Toekomst Relatiebemiddeling gaat nog verder door een doordachte methode te gebruiken om meer dan alleen jouw interesses te ontdekken. Wij streven naar het begrijpen van de essentie van wat je met je partner wilt delen. Dit houdt in dat we vragen stellen zoals wie je als mens bent, wat je gevormd heeft, welke relatiewaarden voor jou essentieel zijn, en welke persoonlijkheidskenmerken minder belangrijk zijn.

Ons uitgebreide intakegesprek bij jou thuis dient om een sterke connectie met je matchmaker tot stand te brengen. Gedurende het hele traject blijven de lijnen kort, wat ons in staat stelt jou beter te leren kennen en vice versa.

Dit lijkt vanzelfsprekend, maar helaas ontbreekt oprechte persoonlijke aandacht bij sommige bureaus, waarbij slechts een korte e-mail volstaat als persoonlijke aandacht.

3.  Maatwerk in matches – verschil tussen een relatiebureau en persoonlijke partner search

Vraag grondig hoe matches tot stand komen. Relatiebureaus die alleen hun eigen database gebruiken, hebben beperkte opties. Personal Partner Search is een op maat gemaakte, externe zoekmethode via advertenties en netwerken.

Bij Toekomst Relatie bieden wij een succesvolle mix aan van een uitgebreide eigen database en partner search op maat. Een goed relatiebureau biedt maatwerkoplossingen. Ze matchen niet alleen op papier, maar ook op levensstijl, interesses en levensfase.
Bij Toekomst Relatiebemiddeling staan we achter matches die wij maken en waar we volledig in geloven. Bij ons dus geen contract waarin wij jou maandelijks een match garanderen, omdat dat weinig zegt over echte compatibiliteit.

 

  1. Een goed relatiebureau biedt begeleiding en coaching aan

In deze vluchtige maatschappij is het van groot belang om stil te staan bij de essentiële aspecten van een toekomstige relatie. Of je nu je partner na een lang huwelijk hebt verloren, een scheiding hebt meegemaakt na een langdurige relatie, of simpelweg verlangt naar een nieuwe liefde, er rijzen vragen zoals: Kan ik me nog openstellen voor een nieuwe relatie? Kan ik nog liefhebben? Hoe weet ik wie het beste bij me past?

Een goed relatiebureau biedt niet alleen matchmaking, maar ook begeleiding en coaching. Bij Toekomst Relatiebemiddeling werk je nauw samen met jouw matchmaker en datingcoach. Jij en jouw toekomstige partner hebben een relatiegeschiedenis, dus het is cruciaal om te weten waar je op moet letten bij het daten, wat werkelijk belangrijk is in een nieuwe relatie en hoe je dit aanpakt. Lees meer over onze dating coaching .

‘Wij vinden dat een serieuze relatie, een serieuze aanpak vraagt!’

Paula Vogelzang – eigenaresse en matchmaker

5.  Transparantie in kosten

Een betrouwbaar relatiebureau is transparant over jouw investering op hun website en zal geen verborgen kosten hebben. Ze leggen duidelijk uit wat je mag verwachten. Zo zijn er bureaus die eerst met jou een afspraak plannen voor je hoort wat de daadwerkelijke kosten zijn. Personal Partner Search is bijvoorbeeld een intensieve werkwijze, waarbij de advertentiekosten hoog kunnen oplopen. Bij Toekomst Relatie is de investering die je maakt inclusief personal partner search, advertentiekosten én ons coaching programma.

Aangezien het uitzoeken en navragen hiervan best veel tijd kost, hebben wij een overzicht gemaakt over de kosten relatiebemiddeling die je hier kunt terug vinden.

 

6.  Succesverhalen

Bekijk de succesverhalen en reviews van leden. Een bureau met veel gelukkige koppels en tevreden klanten is vaak een indicatie van hun effectiviteit. Misschien ken je verder ook iemand uit je eigen netwerk en kun je naar hun ervaring vragen. In het kader van privacy wil niet altijd iedereen met zijn eigen naam vermeld worden. Gelukkig hebben wij een aantal leden bereid gevonden, die middels een video jou willen vertellen hoe bij ze zijn.

 

7.  Geduld en realisme

Het vinden van een partner die écht goed bij je past, kan soms even duren. Zelfs met de hulp van een relatiebureau. Een goed bureau begrijpt dit en heeft geduld. Het vinden van een geschikte match heeft tijd en inspanning nodig en daar is dus ook tijd voor nodig. Je kan jezelf afvragen hoe geschikt matches zijn bij trajecten die 3 tot 6 maanden duren. Vandaar dat wij werken met de periode van een jaar. Op die manier nemen onze leden zelf ook de tijd om iemand echt goed te leren kennen, zodat ze de rust hebben om meerdere ontmoetingen te plannen om zo te kunnen beoordelen wat de overeenkomsten zijn.

 

 

  • Wil je graag telefonisch met ons bespreken wat wij voor jou zouden kunnen betekenen? Schroom dan niet om ons meteen even te bellen. Wij staan je graag te woord: 085 130 6965.
  • Mail ons jouw vraag naar: info@toekomstrelatie.nl

 

Vind een partner die écht goed bij je past!

Portretfoto - Eugénie van Soest
Geschreven door Eugénie van Soest

Met veel passie begeleid ik singles naar een liefdevolle en duurzame relatie, en ondersteun ik prille relaties op een leuke en laagdrempelige manier.

Gaan we samen je nieuwe liefde vinden?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3

Ben je op zoek naar een vrouwelijke of mannelijke partner?*

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

Algemene voorwaarden: www.toekomstrelatie.nl/privacybeleid-2
KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

Algemene voorwaarden: www.toekomstrelatie.nl/privacybeleid-2
KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan