Blog
12 juni 2021

De mooiste en meest romantische wandeldates

Geschreven door Paula Vogelzang

Wil je een heerlijke romantische wandeling met je date maken?

Zeker doen! Hierbij de mooiste wandeldates door heel Nederland met nuttige tips en parkeeropties.

De eerste date

Stel je hebt eindelijk een afspraak kunnen regelen met een leuke man of vrouw en je wilt de ander beter leren kennen, het liefst in een ontspannen sfeer en leuke omgeving. Een kopje koffie drinken en elkaar in de ogen kijken tijdens je eerste ontmoeting is natuurlijk heel goed, je kunt elkaar zo rustig gadeslaan en ondertussen over en weer wat over jezelf vertellen.

Een wandeldate is een ideale manier om elkaar te leren kennen

Als je van jezelf weet dat je verlegen en gespannen bent bij een eerste date is het fijner om samen een wandeling te gaan maken. Tijdens een wandeldate hoef je elkaar niet continue aan te kijken en vaak praat het een stuk gemakkelijker dan als je tegenover elkaar aan een tafeltje zit. Bovendien is het mooi te combineren, je kan starten of eindigen met een kopje koffie bij een van de gezellige horecagelegenheden die bij de wandelgebieden liggen en waar je ook kunt parkeren.

De voordelen van een wandeldate op een rijtje

  • Het gesprek verloopt natuurlijk.
  • De vragen komen wat spontaner op gang.
  • Je hoeft elkaar niet steeds aan te kijken.
  • De mooie omgeving zal de sfeer verhogen.
  • Je kunt ook gemakkelijk over de omgeving praten, ervaringen delen.
  • Wandelen en dingen samen ervaren kan bijdragen tot een gelukkig en romantisch gevoel.

 

Hieronder geven we je een aantal schitterende TIPS voor een romantische wandeldate, compleet met parkeertips en horeca. Let op: check altijd wel de openingstijden van de horecagelegenheden!

Wandeldate in de Achterhoek

In de Gelderse Achterhoek is in de bossen rondom kasteel Ruurlo het Liefdespad geopend, een prachtige locatie voor wandelen met je date. Romantiek te over!

Kasteel Ruurlo is een van de mooiste kastelen van de Achterhoek, een wandeling door de kasteeltuinen is een aanrader en mooi te combineren met het Liefdespad. De daarnaast gelegen Oranjerie heeft een prachtig uitzicht op het kasteel en de tuinen. Ook daar is de romantiek volop aanwezig.

Ter info: Het kasteel zelf is alleen te bezichtigen in combinatie met een bezoek in het daarin gevestigde dependance van museum More met de magisch realistische werken van Carel Willink.

Parkeren en Horeca, tevens startpunt wandeling:

www.museummore-kasteelruurlo.nl

De Heikamp, Hengeloseweg 2, Ruurlo

Kasteel Ruurlo/Kasteeltuinen/Oranjerie (horeca), Stapeldijk 1, Ruurlo

TIP: Parkeerplaats vol? Dan kun je parkeren aan de Houtwal achter station Ruurlo. Een pendeldienst brengt je heen en weer naar het kasteel.

Wandeldate in Friesland

In Friesland tippen wij de poëziewandeling in Leeuwarden, een stadswandeling langs gedichttegels. Tijdens het lezen van de mooie dichtwerken komen jij en je date vast en zeker in een romantische stemming.

Kijk voor meer informatie over deze route op www.poezieroute.nl

Wandelen tussen de kastelen in Gelderland

In Gelderland zijn vele kastelen waar de bossen uitnodigen voor een romantische wandeldate. Statige beukenlanen worden afgewisseld door smalle paadjes over landgoederen zoals bij kasteel Vorden in het beroemde “Knopenlaantje”. In dit liefdeslaantje legden geliefden begin vorige eeuw een knoop in de laaghangende beukentwijgen legden om elkaars liefde te verzegelen. Dit laantje is onderdeel van het prachtige wandelgebied rondom kasteel Vorden.

https://nl.pinterest.com/creanatura/het-knopenlaantje-vorden-loverslane-vorden/

Parkeren kan op de parkeerplaats tegenover Vordensebosweg 7, Vorden.

Horeca vind je volop in het nabijgelegen centrum van Vorden.

Wandeldate Utrecht

Op de Utrechtse Heuvelrug start bij Slot Zeist start een prachtige wandeling over mooie buitenplaatsen. Een mooie omgeving voor een romantische wandeldate, kijk voor meer uitgebreide informatie over deze tocht op www.opdeheuvelrug.nl

Parkeren en Horeca, tevens startpunt wandeling:

Slot Zeist, adres Zinzendorflaan 1, Zeist.

Horeca: Brasserie Slot Zeist

Wandeldate Limburg

Limburg is bij uitstek geschikt voor een wandeldate maar in een later stadium zeker ook voor een romantisch weekendje weg! Door het golvende landschap, de vele kastelen en de Bourgondische sfeer ben je meteen in een stukje Nederland wat eerder buitenlands aan doet. Je krijgt meteen een vakantiegevoel. In Maastricht ligt Kasteel Neercanne, daar is een prachtige wandeling van 7 km te lopen. Er is naast het kasteel een parkeerplaats met een informatiebord. Bij terugkomst is het heerlijk toeven op het terras met het adembenemende uitzicht over het Jekerdal. Kasteel Neercanne is een van de meest romantische kastelen van Limburg, gelegen tussen de wijngaarden en het is niet voor niets dat veel bruidsparen dit uitkiezen als trouwlocatie.

Parkeren en horeca, gelegen aan de route:

Bij restaurant L’Auberge, onderdeel van kasteel Neercanne kun je heerlijk lunchen en tevens Parkeren, adres Cannerweg 800, Maastricht

l’Auberge de Neercanne

Wandeldate in Noord-Brabant

In Noord-Brabant kun je voor romantisch wandelen met je date terecht in de Oisterwijkse bossen en vennen. Het is daar uitermate geschikt voor een idyllische picknick maar er is ook volop horeca waar je elkaar bij een drankje diep in de ogen kunt kijken.

Bijzonder is ook het Nationaal park de Loonse en Drunense Duinen waar je vrij kunt wandelen over de paden of juist van de gebaande paden af mag gaan en rondzwerven in het stuifzandgebied. Misschien kom je wel een schaapskudde tegen!

Parkeren en Horeca, tevens startpunt wandelingen:

Bezoekerscentrum Groot Speijck, Van Tienhovenlaan 4, Oisterwijk

Café-restaurant de Drie Linden (Giersbergen 10) Navigatie: Margrietweg 19, Drunen, volg bordjes P

Wandeldate in Overijssel

Een romantische wandeldate die niet alleen door de natuur voert?

Bij Deventer kun je een stadswandeling prachtig combineren met een wandeling langs de IJssel. Met het voetveer steek je de IJssel over en kom je uit in de oudste openbare wandelplaats van Nederland, namelijk het Plantsoen De Worp. Je kan dan eventueel teruglopen via de Wilhelminabrug. De combinatie van oude hanzestad, rivier en een stukje natuur is ideaal. Horeca is volop aanwezig.

Parkeren kan zowel bij De Worp als in Deventer, afhankelijk waar je de wandeling begint.

Romantisch wandelen met je date aan de Nederlandse stranden

En ‘last but not least’ onze kustprovincies … wat te denken van een strandwandeling, altijd goed voor een verhoogd geluksgevoel! Lopend langs de kustlijn komen gesprekken vanzelf op gang en als afsluiting een hapje en drankje bij een van de strandtentjes maakt de wandeldate compleet.

Romantiek aan de kust, hand in hand langs de waterlijn lopen, de wind door je haren voelen gaan, er is niet veel meer voor nodig om een bijzonder gevoel bij elkaar op te wekken.

Tip voor de man: Is het je tweede of derde ontmoeting en wil je haar graag op een etentje trakteren, wat is er dan leuker om samen mosselen (of oesters!) te eten aan de kust? Samen dippen in de sausjes die op tafel staan en heerlijk met je handen eten. Sensueler kan bijna niet.

De overheerlijke Zeeuwse mosselen zijn gelukkig niet alleen in Zeeland te verkrijgen, langs de hele Nederlandse kust staat deze lekkernij op de kaart. Kaarsje erbij, glas witte wijn…je staat meteen met 1-0 voor.

Vraag haar voor de zekerheid wel of ze geen schaaldier-allergie heeft!

Wij staan altijd klaar om onze leden te adviseren met dergelijke tips. Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Schroom niet om eens met ons te bellen en vertel ons jouw partnerwensen op 085 013 6965.
Geschreven door Paula Vogelzang

Ik geloof sterk in de kracht van een liefdevolle relatie om ons leven rijker, gelukkiger en completer te maken.

Gaan we samen je nieuwe liefde vinden?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3

Ben je op zoek naar een vrouwelijke of mannelijke partner?*

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan