Blog
26 september 2023

Intimiteit na je 60ste

Portretfoto - Eugénie van Soest
Geschreven door Eugénie van Soest

In een wereld waarin de jongvolwassenen vaak centraal staan als het gaat om liefde en romantiek, blijft één ding constant: de behoefte aan menselijke verbinding. En juist dat kan zo ontzettend spannend zijn als je ouder wordt!

Het levendige vuur van intimiteit na je 60e!

Veel van onze leden bij Toekomst Relatiebemiddeling zijn vele jaren samen geweest met hun partner en ervaren het opnieuw aangaan van intimiteit als erg spannend! Je bent je er zo van bewust dat je er niet meer zo uit ziet als toen je 20 jaar oud was. Dus hoe ga je opnieuw weer om met intimiteit na je 60e?

In dit artikel delen we vier redenen met jou waarom passie, opwinding en intimiteit geen vervaldatum hebben!

In de schemering van jouw romantische avonturen? Echt niet!

Laten we allereerst eerlijk zijn: de maatschappij heeft een beeld geschetst van oudere volwassenen die in de schemering van hun romantische avonturen zitten. Maar weet je, de waarheid is dat liefde geen vervaldatum heeft. Het maakt niet uit hoe oud je bent, je mag je hart opnieuw openen en de vonk van intimiteit herontdekken met een nieuwe partner.

En hoewel het waar is dat de dynamiek van relaties verandert naarmate we ouder worden, is er geen reden waarom passie, opwinding en intimiteit niet net zo levendig kunnen zijn als op elke andere leeftijd. Dus, voor degenen die de stap zetten in een nieuwe relatie, laat je verrassen door de prachtige reis die je te wachten staat!

Nooit gedacht dat ik mezelf op deze leeftijd nog zo zou mogen voelen!
Het (her)ontdekken van mezelf en elkaar is zo spannend en leuk!

Eén van onze leden; 68 jaar oud

Passie, opwinding en intimiteit hebben geen vervaldatum!

 

  1. Een nieuwe liefde biedt een kans om jezelf volledig te omarmen zoals je bent.

Je hebt jaren van ervaring achter de rug, levenslessen geleerd en persoonlijke groei doorgemaakt. Je bent authentieker dan ooit tevoren en weet wat je wilt in een partner en een relatie. Dit zorgt voor een sterke basis waarop een diepe en bevredigende intimiteit kan groeien.

 

  1. Intimiteit gaat echter verder dan alleen fysieke aantrekkingskracht.

Het gaat om emotionele verbinding, begrip, acceptatie en het delen van levenservaringen. Jij hebt een rijkdom aan verhalen en herinneringen om te delen. Het delen van die intimiteit met een nieuwe partner zal een diepe band creëren.

 

  1. Je laat je niet meer beïnvloeden door de druk van de samenleving.

Je bent niet langer op zoek naar goedkeuring van anderen of bang voor wat ze zullen denken. Je hebt de vrijheid om jezelf volledig te uiten en je behoeften en verlangens kenbaar te maken. Dit opent de deur naar een eerlijke en open communicatie, wat essentieel is voor een gezonde en bevredigende relatie.

 

  1. Intimiteit kan net zo spannend en bevredigend zijn als op jongere leeftijd.

Hoewel het waar is dat het lichaam verandert naarmate we ouder worden, betekent dit niet dat het vermogen om plezier en genot te ervaren verdwijnt. In feite kan de diepte van emotionele verbinding in een nieuwe relatie juist leiden tot een verhoogde fysieke voldoening!

Voor degenen die denken dat intimiteit voorbij is na hun 60e, zeker niet!

Veel onze kandidaten ervaren juist een enorme verdieping in het herontdekken van intimiteit. Laat jouw onzekerheid over jouw veranderende lichaam je dus zeker niet in de weg staan.

Laat je leeftijd jou niet weerhouden! Laat jezelf zien, wees trots op wie je bent en wees niet bang om je hart opnieuw te openen. Het leven is te kort om niet te genieten van de diepe verbinding en het plezier dat een nieuwe relatie kan brengen.

 

De tijd is nu! Wil je graag eens bespreken wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan telefonisch contact met ons op via: 085 130 6965.
Portretfoto - Eugénie van Soest
Geschreven door Eugénie van Soest

Met veel passie begeleid ik singles naar een liefdevolle en duurzame relatie, en ondersteun ik prille relaties op een leuke en laagdrempelige manier.

Gaan we samen je nieuwe liefde vinden?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3

Ben je op zoek naar een vrouwelijke of mannelijke partner?*

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

Algemene voorwaarden: www.toekomstrelatie.nl/privacybeleid-2
KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

Algemene voorwaarden: www.toekomstrelatie.nl/privacybeleid-2
KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan