Blog
20 januari 2020

Is de ideale man een introverte man?

Portretfoto - Michaela ten Siethoff
Geschreven door Michaela ten Siethoff

Ben je op zoek naar een nieuwe partner? Dan is het belangrijk dat je eerst eerlijk kijkt naar je eigen relatiewaarden. Zie je een patroon in jouw relatieverleden qua type man en hoe zou de man moeten zijn die écht bij je past?

Misschien is een introverte man toch een betere keuze dan het ‘haantje de voorste’ type?

Ieder mens is anders en daar is al veel over geschreven. In de basis heb je mensen die introvert zijn (ruim 22%), extravert (54%) en 24% is ambivert (tussen intro- en extravert in) Bron: Psychologie Magazine.

Wat zijn precies de verschillen?

Matchmakers overleggen

Was je ex-partner een introverte of extraverte man?

Wanneer je gaat nadenken over wat voor type man er nou eigenlijk bij jou past, dan passeren er vast een aantal ex-partners de revue. Die waren het dus niet, het zijn tenslotte niet voor niets je exen.

Is een introverte man een saaie man?

Oké, die eerste ex was echt wel een lieverd, die had alles voor je over. Te veel voor jou, bleek gaandeweg, je kreeg er de kriebels van. Je gunde hem een vriendin die dit meer kon waarderen en maakte het uit.

Op zoek naar meer spanning

Je werd weer verliefd, op een collega. Jullie hadden verrassend veel gemeen, hij zei precies de juiste dingen, gaf complimentjes. Er ontstond een gepassioneerde relatie, vol stiekeme ontmoetingen.

Pas na een half jaar ontdekte je dat hij er nóg zo’n zelfde soort ‘relatie’ op na hield. Toen je onverwacht zijn kantoor binnenliep en de receptioniste van beneden verschrikt van zijn schoot sprong. Wat een cliché….

Daarna keek je wel beter uit, dacht je. Via internetdaten ontmoette je een leuke man. Zag er goed uit, vlotte babbel en al snel woonden jullie samen. Uiteindelijk heeft de relatie twee jaar geduurd.

Twee lange jaren om precies te zijn, waarin je hoopte dat zijn verhalen over die ‘grote klus’ waar hij mee bezig was, resulteerden in iets concreets. Dat hij inderdaad eens geld zou hebben en mee kon betalen, in plaats van elke keer hetzelfde excuus ‘dat het even niet goed uit kwam’. Uiteindelijk heb je de moed gehad om hem eruit te zetten en nu woon je weer alleen.

Wat voor type man past bij jou?

En nu ben je dus weer op zoek! De types waar je niks aan hebt die hoef je natuurlijk niet meer. Je zoekt iemand die voor je gáát. Maar hoe kom je erachter wát je dan precies zoekt? Of wie er wel bij je past?

Wat is nou echt belangrijk voor je in een relatie?

Maak eens een lijst van je relatiewaarden, want daar gaat het om, dat jij en je nieuwe partner hetzelfde verwachten van de liefde. Achteraf bekeken was je eerste liefde helemaal zo gek nog niet. Alleen matchte zijn beeld van een relatie destijds niet met het jouwe en de fase waarin jouw leven zich bevond. Hij was een introverte man, een rustpunt. Niet een man die erop af stapt en je verleidt met mooie praatjes. Niet een man die erg opvalt, je zou hem zo voorbijgelopen zijn, zo onopvallend als hij is in een groep of menigte. Zijn kracht zit meer in exclusief contact, één op één, echte aandacht.

Hier zijn 10 waardevolle karaktereigenschappen van een introverte man

  1. Hij is rustig van aard, vaak de spreekwoordelijke ‘rots in de branding’ in de relatie.
  2. Hij kan goed luisteren, dat is fijn als jij je verhaal kwijt wilt.
  3. Hij heeft vaak een groot empathisch vermogen, voelt en denkt met je mee.
  4. Hij moet soms even alleen zijn om weer op te laden. Dat geeft jou weer ruimte om ook je eigen dingen te blijven doen.
  5. Hij voelt zich in een één op één situatie beter op zijn gemak dan in een grote groep. Zo is er alle tijd om jullie relatie samen te verdiepen.
  6. Hij is geen haantje de voorste, je hoeft niet bang te zijn overschreeuwd te worden of dat hij de blits maakt met jouw grapjes.
  7. Hij is geen flapuit, maar denkt goed na voor hij zijn mening ventileert.
  8. Hij heeft liever een paar goede vrienden dan een heleboel oppervlakkige kennissen.
  9. Hij kan goed focussen, is niet snel afgeleid en is trouw aan zijn keuze, hij heeft een doel voor ogen.
  10. Hij kan goed observeren en analyseren.

Is de introverte man toch een mogelijke match voor jou?

De bovenstaande eigenschappen passen stuk voor stuk in een serieuze relatie. Overweeg om eens in gesprek te gaan met zo’n type man. Het is misschien niet de man die direct initiatief neemt om jou te versieren, hij zal eerder wat afwachtend zijn. Stap zelf op hem af, nodig hem uit, spreek dingen af om samen te gaan doen, leer hem kennen, flirt met hem, vertel dat je hem leuk vindt. Je zult verrast zijn wanneer je ontdekt hoe leuk hij is, hoeveel hij te vertellen heeft en hoe fijn een relatie is met een introverte man.

Intakegesprek bij Toekomst Relatiebemiddeling werkt verhelderend

Wat voor type man past eigenlijk bij je?

Als je opnieuw gaat daten dan is zelfkennis heel belangrijk. Een goed gesprek met de matchmaker werkt voor de zoekende single zeker verhelderend. Samen kijken we naar je relatieverleden, naar je behoeftes en naar je relatiewaarden.

 

Wil je deze keer een goede partnerkeuze maken?
Bel ons dan om te sparren op 085 130 6965 of meld je aan voor waardevolle datingtips.
Portretfoto - Michaela ten Siethoff
Geschreven door Michaela ten Siethoff

Na mijn eigen liefdeservaringen begrijp ik hoe lastig de zoektocht kan zijn. Maar ik geloof dat het anders kan!

Gaan we samen je nieuwe liefde vinden?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3

Ben je op zoek naar een vrouwelijke of mannelijke partner?*

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan