Blog
1 maart 2019

 Is liefde maakbaar ?

Geschreven door Paula Vogelzang

Wat doet online daten met de liefde? Kan een algoritme de perfecte match realiseren?
Iedere dag komt er op internet weer een nieuwe lading singles bij. Al deze singles gaan op zoek naar de perfecte match, maar zullen ze die vinden?

Vroeger vond je jouw partner in de kroeg, op straat of op school. Door de komst van het internet zijn er echter talloze manieren bijgekomen om de liefde van je leven te vinden.
De verschillende datingapps, -websites en -bureaus springen dan ook als paddenstoelen uit de grond en er zijn weinig singles die nog nooit van een Lexa of Tinder hebben gehoord.

Uit een onderzoek van Elisabeth Timmermans blijkt alleen dat slechts 10 procent een relatie overhoudt aan online daten. “Een belangrijk psychologisch proces dat meespeelt is keuzestress. Door een overvloed aan mogelijkheden zijn mensen geneigd hun keuze uit te stellen of zich minder snel te binden,” stelt de onderzoekster in dit artikel van NRC. [link]
Zo heeft internet het daten eigenlijk alleen maar lastiger gemaakt.

Het algoritme bepaalt

Algoritmes zijn ingewikkelde formules die grote bergen data kunnen analyseren. Met behulp van deze algoritmes zorgen datingsites ervoor dat mensen met dezelfde interesses en kenmerken jouw profiel passeren.

Zo kunnen ze de voorkeuren en aantrekkelijkheid van mensen in kaart brengen en voorspellen of iemand in de smaak valt. Dit doen ze onder andere op basis van jouw eerdere acties en opgegeven interesses.

Dit is natuurlijk een knap staaltje techniek, maar echt voorspellen of er tussen jouw en het andere profiel ook een romantische klik zal zijn, kunnen ze natuurlijk niet.

Daarnaast kunnen ze ook niet inschatten hoe mensen op elkaar zullen reageren als ze elkaar uiteindelijk in real-life ontmoeten.

Daarom zijn algoritmes nog steeds geen vervanging voor een menselijke relatiebemiddelaar.

Liefde is en blijft mensenwerk.

Hoe werkt een datingsite zoals Lexa of Relatieplanet?

Een datingsite werkt online en met openbare profielen. Je kan er een foto op zetten en iets over jezelf en je partnerwensen vertellen. Deze informatie kan je ook van de ander zien.

Eerst beantwoord je een aantal vragen en dan gaat de computer aan het werk. Overeenkomsten of verschillen in antwoorden bepalen welke profielen met die van jou matchen. De algoritmes bepalen zo of iemand bij je past.

Er zijn maar weinig mensen die een realistisch beeld van zichzelf hebben en hier ook nog eerlijk over zijn wanneer zij hun profiel op een datingsite aanmaken. Over leeftijd, karakter, de foto’s, carrière, relaties, verleden, hobby’s…..over van alles en nog wat wordt gelogen. Mensen zijn geneigd om zich net wat mooier voor te doen.

Oké, er is een ruime keuze aan vrijgezellen op dit soort sites en dit lijkt gunstig (je denkt, ik heb veel keus), maar dit is nu juist een groot probleem. Het maakt dat je enorm kritisch kijkt naar profielen en foto’s, zonder dat je de man/vrouw in kwestie hebt ontmoet.

Denk ook even terug aan de keuzestress die aan het begin van deze tekst werd genoemd. Veel keus is niet altijd prettig, vooral niet als je op de ware hoopt.

Verder is het op datingsites vaak enorm moeilijk om een echte date te regelen. Het leidt meestal tot vruchteloze chats, mails en Whats-app conversaties, met als resultaat: onbegrip, vooroordelen en frustratie.

Avond na avond achter de computer, verspilde tijd, ergernis…en nog steeds geen date.

Quote: “Wil je vlinders in je buik? Liefde is geen lijstje!”

Hoe werkt een datingbureau?

Een datingbureau is daarentegen een persoonlijk relatiebemiddelingsbureau. Bij een datingbureau draait het om persoonlijk contact en persoonlijke dates. Niet eindeloos over en weer mailen, appen en bellen, maar een persoonlijke ontmoeting met iemand die echt bij je past.

Pas wanneer je iemand hebt gezien, een hand hebt gegeven, in de ogen hebt gekeken en gesproken hebt, weet je of de juiste klik er is, of er aantrekkingskracht is, chemie. Daarom sturen wij je op een blind date met de persoon waarvan wij denken dat bij die jou past.

Het is aan jullie om elkaar te ontmoeten, kennis te maken, te voelen of de klik er is.

En het werkt!

Elkaar persoonlijke leren kennen is de basis. Door onze unieke werkwijze is jouw slagingskans zeer hoog en ligt rond de 80%.

Vind de liefde van je leven

Kun jij jouw tijd wel beter gebruiken en heb jij geen zin om een volle werkweek te besteden aan swipen en chatten om één persoon in het echt te ontmoeten? Maar wil je wel echt graag een nieuwe partner vinden en je kansen vergroten?

Toekomst Relatie helpt jou graag met het vinden van een nieuwe liefde. Wij bezoeken de klanten thuis, leren ze echt kennen, zoals hun levenswijze, karakter, toekomstwensen en gewoontes.

Vervolgens gaan wij zorgvuldig een match maken en zijn de ontmoetingen snel succesvol, waardoor de kans op een fijne, blijvende relatie groot is.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op via 085 013 6965 of stuur een mail naar info@toekomstrelatie.nl.

 

Verschillen datingbureau en een datingsite

DatingbureauDatingsite
Offline, discreet, efficiënt, jouw matchmaker zoekt de perfecte match.Online, openbaar (iedereen kan zien wie je bent), tijdrovend, de algoritmes/computer bepaalt de match.
Persoonlijk contact. Desgewenst begeleiding of coaching. Tips & Tricks.

 

Je zoekt het zelf uit of gaat af op de voorstellen die de computersoftware je doet.
Jouw matchmaker maakt een realistisch (en geanonimiseerd) profiel van jou. Dit vertelt wie je bent en wie je zoekt.Iedereen maakt zelf zijn/haar profiel. Mensen doen zich vaak mooier voor dan ze zijn, je weet nooit met wie je te maken krijgt. Hierdoor is er een grote(re) kans op fraude.

 

Gegarandeerde ontmoeting met kandidaten.Lang chat/mail/app contact (soms ook nog tegen extra betaling) en onzeker of er ooit wel een ontmoeting komt.
Zeer grote kans van slagen.

 

Lage slagingskans.
Jouw matchmaker komt bij je thuis voor de intake.

 

Je vult zelf je profiel in op internet.
Exclusiviteit. Cliënten bij een datingbureau zijn op zoek naar een nieuwe, serieuze relatie.Je hebt geen idee met wie je te maken krijgt en of het om een exclusieve relatie gaat. Sommige mensen hebben daar heel andere ideeën over!
Tijdsinvestering minimaal.Tijdsinvestering hoog!
Mensenwerk, vakkennis, ervaring en intuïtie.Algoritmes, computerprogramma.
Matchmakers overleggen
Geschreven door Paula Vogelzang

Ik geloof sterk in de kracht van een liefdevolle relatie om ons leven rijker, gelukkiger en completer te maken.

Gaan we samen je nieuwe liefde vinden?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3

Ben je op zoek naar een vrouwelijke of mannelijke partner?*

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

Algemene voorwaarden: www.toekomstrelatie.nl/privacybeleid-2
KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

Algemene voorwaarden: www.toekomstrelatie.nl/privacybeleid-2
KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan