Blog
24 november 2016

Via Toekomst Relatiebemiddeling voorkomt u datingfraude

Portretfoto - Andra Blom
Geschreven door Andra Blom

U kent vast de verhalen over oplichting via internet dating, dat kan bij Toekomst Relatiebemiddeling NIET gebeuren.

Op de dating sites kan iedereen zich inschrijven. De leden zijn niet gescreend en kunnen makkelijk onwaarheden invullen. Helaas loeren er online datingfraudeurs op kwetsbare slachtoffers. Gedupeerden blijven vaak achter met een gebroken hart en een geplunderde bankrekening.

Als relatiebemiddelingsbureau hebben wij, voordat je iemand ontmoet, met hem of haar uitgebreid gesproken en bij de meeste mensen zijn we thuis geweest. Iedereen moet zich legitimeren. Je bent geen anoniem computerprofiel.

Mensen met foute bedoelingen worden door onze relatiebemiddelaar meteen herkend en natuurlijk niet ingeschreven.

Gaat u toch daten via internet of kent u iemand die het doet?

Wees dan alert op de mogelijke datingfraude

Tips om uzelf of te beschermen tegen datingfraudeurs:

Eindelijk heeft u via internet uw partner van uw dromen gevonden. Begripvol, avontuurlijk en lief. Maar is deze persoon ook écht wie hij of zij zegt te zijn?

Hoe sterk de vlinders in uw buik ook zijn, u moet altijd op uw hoede zijn. Oplichters speuren datingsites en social media af op potentiële slachtoffers. Met name 60-plussers, weduwnaars of weduwes en gescheiden personen zijn een gewild doelwit. Om te voorkomen dat u in de handen van een fraudeur valt, houd u dan aan de volgende tips:

 1. Houd rekening met oplichting
  Houd altijd de mogelijkheid open dat u te maken heeft met een internet fraudeur
 2. Controleer foto’s die u krijgt
  Datingfraudeurs gebruiken nogal eens foto’s die ze elders op internet vinden. Daar kunt u achter komen door ze in te voeren in Google Images (klik op het camera-icoontje om een plaatje in te voeren).
 3. Stuur geen gevoelige foto’s
  Als u zelf foto’s stuurt naar uw partner, dan maakt u zich natuurlijk erg kwetsbaar voor kwaadwillenden. Dat geldt zeker als die afbeeldingen seksueel getint zijn. Wees daarom terughoudend met het delen van gevoelige informatie, zoals foto’s. Wacht bijvoorbeeld een eerste ontmoeting af om te zien met wie u écht te maken heeft.
 4. Maak nooit geld over
  Als u met een oplichter te maken heeft zal deze vroeg of laat om geld vragen. Ga hier nooit in mee. Dit geld moet u namelijk als verloren beschouwen. Bovendien zal er steeds om nieuwe bedragen worden gevraagd.
 5. Wees alert op taalfouten
  Google Translate is een uitermate handig gereedschap voor oplichters in het buitenland die graag een beetje Nederlands willen spreken. Helaas voor deze oplichters is deze functie van Google niet foutloos. Wees alert op taalfouten. Dat geldt ook voor het geval dat u in het Engels communiceert. Oplichters schrijven bijvoorbeeld het Engelse ik vaak als i in plaats van I.
 6. Houd familie en vrienden op de hoogte
  Het is in het belang van de oplichters dat een nieuw slachtoffer geïsoleerd wordt. Zo zijn ze makkelijker te beïnvloeden en vergroot het de kans van slagen voor de oplichters. Voorkom dat u in zo’n kwetsbare positie komt en praat met vertrouwelingen over u nieuwe contacten.
 7. Deel niet teveel persoonlijke info op social media
  Oplichters lijken hun slachtoffers zorgvuldig uit te zoeken. Met name mensen die een partner hebben verloren of gescheiden zijn, zijn een aantrekkelijk doelwit. Hoe de oplichters weten wie gescheiden is? Dat vertellen deze mensen vaak zelf op hun social media. Ook daarom geldt: wees terughoudend met het delen van persoonlijke informatie. Scherm bijvoorbeeld uw Facebook-profiel af voor onbekenden.
Wilt u veilig u nieuwe partner ontmoeten? Wij geven u graag meer informatie over onze diensten.
Schroom niet om eens met ons te sparren over uw relatiewensen. Bel ons op 085 013 6965.
Portretfoto - Andra Blom
Geschreven door Andra Blom

Met mijn achtergrond in Vaktherapie, senioren- en wandelcoaching, en mijn eigen levenservaring, help ik anderen naar een gelukkige en betekenisvolle relatie.

Gaan we samen je nieuwe liefde vinden?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3

Ben je op zoek naar een vrouwelijke of mannelijke partner?*

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

Algemene voorwaarden: www.toekomstrelatie.nl/privacybeleid-2
KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

Algemene voorwaarden: www.toekomstrelatie.nl/privacybeleid-2
KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan