Blog
21 november 2023

Daten met de vijf liefdestalen

Portretfoto - Eugénie van Soest
Geschreven door Eugénie van Soest

Bij Toekomst Relatiebemiddeling werken we dagelijks met actieve alleenstaanden van 55 jaar en ouder. Onze doelgerichte en persoonlijke aanpak biedt volledige ondersteuning gedurende het hele proces, van het selecteren van geschikte kandidaten tot het begeleiden van de eerste ontmoeting en het prille begin van een relatie. Onze leden ontvangen waardevolle adviezen en inzichten, niet alleen van onze persoonlijke matchmakers en datingcoaches, maar ook door middel van online trainingen en opdrachten.

Om onze kennis voortdurend te vergroten, laten we ons graag inspireren. Zo hebben we ons ook laten inspireren door het boek De vijf talen van de liefde’ van psycholoog Gary Chapman. In dit artikel ontdek je hoe je deze liefdestalen kunt toepassen tijdens het daten.

 

Wil je weten hoe je de vijf liefdestalen nog meer kunt inzetten tijdens het daten?

Lees dan ook dit artikel eens. We geven in dit artikel ook een voorbeeld van hoe er miscommunicatie kan ontstaan als je niet dezelfde liefdestaal spreekt én hoe je dit kunt oplossen.

De vijf liefdestalen zijn:

  1. Positieve woorden
  2. Samen zijn
  3. Cadeautjes geven/krijgen
  4. Dienen
  5. Lichamelijk contact
Matchmakers overleggen

De eerste liefdestaal = Positieve woorden

De liefdestaal van positieve woorden betekent met woorden positief benaderen. Spreek tijdens een date uit wat je waardeert in de ander. Denk hierbij aan complimenten, lieve dingen zeggen en bemoedigend toespreken. Als je deze taal van nature spreekt, zal dat je makkelijk af gaan. Spreek je deze taal minder goed? Probeer dit dan eens uit. Jouw date kan hier wel gevoelig voor zijn en zal zich hier meer door gewaardeerd voelen.

 

De tweede liefdestaal = Samen zijn

De liefdestaal van samen zijn betekent dat het er om gaat dat je écht contact hebt met jouw match. Ga dus samen leuke dingen doen. Ook samen praten zonder andere afleiding hoort hierbij. Let er dus op dat je mobiele telefoon niet op tafel ligt en zet jouw telefoon op stil. Op die manier vindt er meer verbinding plaats en kun je écht samen zijn.

 

De derde liefdestaal = Cadeautjes geven / krijgen

Doe moeite voor jouw date. Het maakt hierbij niet uit wat de waarde is van een cadeautje, maar wel dat het is uitgezocht of gemaakt speciaal voor de ander. Alleen al de moeite die jij hebt gedaan voor jouw match zal goud waard zijn. Het gaat om het gevoel erachter en niet zozeer om wát je krijgt. Denk aan kleine attenties zoals een mooie bloem uit de tuin, een lief geschreven kaartje enz.

 

De vierde liefdestaal = Dienen

De liefdestaal dienen gaat over elkaar helpen, zorgzaam zijn. Het aanbieden van jouw hulp. Je kan dienen tijdens daten ook zien als ‘galant zijn’. Voor de heren: houd de deur voor haar open, neem haar jas aan, schuif haar stoel aan. Voor de dames: zeg ‘Dank je wel’ voor hetgeen de man doet voor jou. De liefdestaal ‘dienen’ zit hem tijdens de eerste dates in kleine dingen. Schenk bijvoorbeeld zijn water eens bij of vertel in een voorbeeld eens over jouw zorgzaamheid.

 

De vijfde liefdestaal = Lichamelijk contact

Het spreekt voor zich dat je niet direct jouw match innig hoeft te knuffelen. Let desondanks op aanrakingen. Geef elkaar een zoen op de wang bij het begin en einde van jullie ontmoeting. Een omhelzing. Raak elkaar eens kort aan. Een knijpje in iemands hand. Vooral als je zelf niet lichamelijk bent ingesteld, is het de moeite waard om hierop te letten.

 

‘Geef jezelf en de ander de tijd om elkaar écht goed te leren kennen.’

Andra Blom

De liefdestaal van jezelf en jouw date ontdekken

In onze online training genaamd ‘ONTDEK elkaar’, bieden we een onze succesvolle koppels een diepgaande ervaring aan op het gebied van de liefdestalen. Tijdens deze training nodigen we onze leden uit om samen met hun nieuwe partner op ontdekking te gaan. Door middel van een liefdestaaltest krijgen ze de kans om elkaars unieke liefdestaal te verkennen. Deze kostbare inzichten kunnen vervolgens worden gebruikt om hun prille relatie op een liefdevolle manier verder te verdiepen.

 

 

Wij hebben de afgelopen 10 jaar al veel mensen samen mogen brengen.
Wil jij ook de partner ontmoeten die echt bij je past? Samen elkaars liefdestaal ontdekken?

 

Trek de stoute schoenen aan en bel ons om vrijblijvend te sparren en deel jouw partnerwensen met ons: 085 130 6965.
Portretfoto - Eugénie van Soest
Geschreven door Eugénie van Soest

Met veel passie begeleid ik singles naar een liefdevolle en duurzame relatie, en ondersteun ik prille relaties op een leuke en laagdrempelige manier.

Gaan we samen je nieuwe liefde vinden?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3

Ben je op zoek naar een vrouwelijke of mannelijke partner?*

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

Algemene voorwaarden: www.toekomstrelatie.nl/privacybeleid-2
KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

Algemene voorwaarden: www.toekomstrelatie.nl/privacybeleid-2
KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan