Blog
4 oktober 2023

Het vinden van een nieuwe relatie na een scheiding

Portretfoto - Eugénie van Soest
Geschreven door Eugénie van Soest

Scheiden is pittig. Het is emotioneel uitdagende en een enorm verwarrende tijd. Maak je geen zorgen, want we begrijpen wat je doormaakt. Na jarenlang met een bepaald type partner te hebben geleefd, voelen we ons na een scheiding emotioneel zoekende. We zijn op zoek naar een nieuw begin.

Maar wist je dat we dan juist onszelf kunnen belemmeren door die eerdere ervaring? Of dat je zelfs last kunt hebben van een liefdessaboteur?

Bij Toekomst Relatiebemiddeling spelen wij voor veel van onze leden een waardevolle rol in de begeleiding om een partner te vinden die echt bij hen past. In dit artikel bespreken we:

  • Het denkproces na een scheiding
  • Partnerwensen na een scheiding
  • De invloed van ervaringen op partnerwensen
  • De liefdessaboteurs in ons hoofd
  • Een nieuwe kijk op de liefde ontwikkelen
  • Wie past echt bij jou?

Het denkproces na een scheiding

Na een scheiding komen er ontzettend veel emoties en gevoelens op je af. Zelfs wanneer je er zelf voor hebt gekozen om de relatie te beëindigen. Je voelt jezelf verloren, teleurgesteld en eenzaam. Sommigen kunnen zelfs een gebrek aan zelfvertrouwen ervaren als het gaat om het aangaan van nieuwe relaties. Het is heel normaal om wat tijd te nemen om te helen en jezelf weer te vinden na zo’n ingrijpende gebeurtenis. Wij zijn er om je een helpende hand te bieden en je te begeleiden naar een mooie nieuwe start in de liefde. Lees meer over dit onderwerp: 5 tips voor het verwerken van een scheiding voor een nieuwe relatie.

 

Partnerwensen na een scheiding

Heb jij nagedacht over wat je precies zoekt in een nieuwe partner? Misschien heb je het gevoel dat je totaal iets anders wilt dan je vorige relatie. Of misschien merk je dat je (onbewust) nog vasthoudt aan bepaalde eigenschappen van jouw ex-partner. Na een scheiding kunnen partnerwensen veranderen. Mensen kunnen de behoefte voelen aan een partner die compleet anders is. Deze verlangens worden gevoed door ervaringen uit die relatie en de wens om bepaalde negatieve patronen te vermijden. Maar wat en wie is nu echt belangrijk voor jou en waar wordt jij gelukkig van?

 

De invloed van ervaringen op partnerwensen

Middels gesprekken en onze online training ONTDEK jezelf gaan we samen op zoek naar jouw échte partnerwensen. Je kunt je namelijk aangetrokken voelen tot dezelfde eigenschappen of gedragspatronen in een relatie, zelfs als die jou uiteindelijk niet gelukkig maken. Bij Toekomst Relatiebemiddeling begeleiden we mensen om zich bewust te worden van deze patronen en hen te helpen open te staan voor nieuwe mogelijkheden. We nemen jouw verwachtingen onder de loep en kijken naar wie écht goed bij jou past.

 

De liefdessaboteurs in ons hoofd

We hebben allemaal weleens dat kritische stemmetje in ons hoofd dat ons tegenhoudt om te geloven in een mooie toekomst. Soms saboteert dit stemmetje zelfs ons geluk in de liefde, daarom noemen wij dat stemmetje bij Toekomst Relatiebemiddeling de liefdessaboteur. Onze liefdessaboteur kan bestaan uit negatieve overtuigingen over onszelf, over relaties, angst voor afwijzing, teleurstelling en/of het gebrek aan vertrouwen in anderen. We helpen onze leden deze liefdessaboteurs te identificeren en ermee om te gaan. Samen gaan we die negatieve gedachten aanpakken en ruimte maken voor positiviteit en groei.

  • Wil jij erachter komen of jij jouw liefdesleven saboteert? Meld je dan nu aan voor onze gratis mini training ONTDEK jouw liefdes saboteur’. Door een persoonlijk wachtwoord aan te maken, kom je in de beveiligde omgeving van de training.

 

Een nieuwe kijk op de liefde ontwikkelen

Gesprekken over partnerwensen zijn essentieel bij het aangaan van nieuwe relaties. Het is belangrijk om te begrijpen wat je nodig hebt in een partner en wat jij te bieden hebt. We moedigen onze leden aan om zich te richten op gezonde en positieve eigenschappen bij een potentiële partner in plaats van vast te houden aan oude patronen. We stimuleren open communicatie en reflectie, zodat ze bewuste keuzes kunnen maken in hun zoektocht naar een geschikte partner. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat de matches die we maken op een solide basis zijn gebouwd.

 

Wie past er écht jou?

Een nieuw begin betekent niet per se dat je iemand totaal anders moet vinden. Het gaat erom dat je iemand vindt die jou aanvult, die je laat lachen, die je steunt in goede én minder goede tijden. Samen met jou gaan we op zoek naar die speciale persoon die echt goed bij jou past. Iemand met wie je een evenwichtige, liefdevolle en duurzame relatie kunt opbouwen. Wij helpen onze leden te zien welke eigenschappen en relatiewaarden belangrijk zijn, zodat we hen kunnen matchen met potentiële partners die daarbij passen.

‘Wij vinden dat een serieuze relatie, een serieuze aanpak vraagt!’

Paula Vogelzang – eigenaresse en matchmaker

Conclusie

Dus ja, na je scheiding kan het voelen alsof je verdwaald bent in de liefde, maar het is ook een kans voor groei en zelfontdekking. Als relatiebemiddelingsbureau gespecialiseerd in partner search op maat begeleiden wij singles van 55 tot 75 jaar bij dit proces door hen te helpen hun partnerwensen te begrijpen, liefdessaboteurs te overwinnen en een nieuwe kijk te ontwikkelen op relaties. Door open gesprekken te stimuleren en bewuste keuzes te maken, kunnen we hen helpen een partner te vinden die echt bij hen past en een liefdevolle en duurzame relatie op te bouwen.

 

Liefde is er om gevierd te worden, en daar gaan we voor zorgen! Dus, laat ons je helpende hand zijn in deze prachtige reis naar een nieuw liefdesavontuur.
Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan eens contact met ons op en deel jouw partnerwensen met ons: 085 130 6965.
Portretfoto - Eugénie van Soest
Geschreven door Eugénie van Soest

Met veel passie begeleid ik singles naar een liefdevolle en duurzame relatie, en ondersteun ik prille relaties op een leuke en laagdrempelige manier.

Gaan we samen je nieuwe liefde vinden?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3

Ben je op zoek naar een vrouwelijke of mannelijke partner?*

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

Algemene voorwaarden: www.toekomstrelatie.nl/privacybeleid-2
KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

Algemene voorwaarden: www.toekomstrelatie.nl/privacybeleid-2
KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan