Blog
1 september 2021

Omarm de herfst

Portretfoto - Eugénie van Soest
Geschreven door Eugénie van Soest

Ben je alleenstaand en zie je op tegen de donkere dagen?

 

Veel mensen die alleen zijn komen te staan worden weemoedig als de herfst zich aankondigt. Die heerlijke zomer met zijn lange dagen is weer voorbij en de donkere dagen met regen en wind staan weer voor de deur. De blaadjes gaan vallen en alleen al de gedachte daaraan maakt op voorhand veel mensen depressief.

Waarom eigenlijk? Kijk eens naar de leuke en positieve kanten van de herfst.

Hierdoor ga je er juist naar uit kijken!

  • De bossen worden sprookjesachtig mooi
  • Je kunt letterlijk een frisse neus halen tijdens wandelingen
  • Je komt meer in beweging
  • Binnen maak je het knus met kaarsen en open haard
  • Er beginnen weer nieuwe cursussen waar je je voor op kunt geven
  • Een nieuw theaterseizoen gaat van start
  • Leg tijdig leuke afspraken vast met vrienden

 

Herfstkleuren in de bossen

Juist nu de dagen weer koeler en korter worden is het heerlijk om lange wandelingen te maken in de bossen. Prachtige paddenstoelen versieren de paden en de verkleurende bladeren zijn zo mooi, zeker als de lage herfstzon er doorheen schijnt.

Soms is het heerlijk om helemaal in je eentje een wandeling te maken om je gedachten op een rijtje te zetten, om het een en ander te overpeinzen of om beslissingen te maken.

Wist je dat het helpt als je tijdens je wandeling naar de vallende bladeren kijkt terwijl je tegelijkertijd aan iets denkt waardoor je verdrietig of gestrest bent. Hierdoor kunnen deze nare gedachten naar de achtergrond verdwijnen en minder aanwezig zijn.

 

Een frisse neus halen

Even lekker uitwaaien, een frisse neus halen, het kan allemaal in de herfst. Trek je meest comfortabele wollen vest, windjack of warme jas aan, je wandelschoenen en trek er even heerlijk op uit. Je voelt je stukken beter als je dan weer binnen zit met een beker chocomel, koffie of herfstthee. Je hoofd is weer helder, je gedachten weer beter op een rijtje en daardoor kijk je een stuk positiever tegen dingen aan.

 

Beweging is altijd goed

Niet alleen lichamelijke beweging is goed voor je maar ook door in beweging te komen als het gaat om beslissingen nemen maakt dat je gelukkiger wordt. Te lang (bij iets) stilstaan is niet goed. Door dingen aan te pakken en aan je eigen geluk/geluksgevoel te werken ga je merken dat je daar op allerlei manieren energie uithaalt. Dat is zowel goed voor je geestelijke als lichamelijke gezondheid. Op het moment dat je lekker in je vel zit straal je dat ook uit naar anderen.

 

Warme sfeer in huis

Doordat je ook veel tijd binnen doorbrengt is het heerlijk om je huis weer eens onderhanden te nemen. Kasten opruimen, dingen uitzoeken en naar de kringloop brengen wat je niet meer gebruikt, ook dat zorgt dat je opruiming houdt in je hoofd. Als je alles weer op orde hebt gebracht is het fijn om in huis extra sfeer te maken met planten, bloemen, kaarsen en een knapperend haardvuur. Is dat niet genoeg? Verf dan een of meerdere muren in een andere kleur, daar kun je heel blij van worden.

 

Nieuwe cursussen

Ieder najaar starten er weer leuke opleidingen. Altijd al Italiaans willen leren, wil je je kookkunsten wat uitbreiden of lijkt het je heerlijk om te kunnen Salsadansen? Zet die stap en geef je op voor iets wat je al heel lang wilt. Niet alleen gezellig om te doen, je ontmoet ook andere mensen en dat is mooi meegenomen!

 

Theaterseizoen

De herfst leent zich weer voor activiteiten binnenshuis en een avondje naar het theater. Kijk van tevoren in de nieuwe theaterkrant wat het aanbod is.

Is je favoriete voorstelling uitverkocht, laat je dan op de wachtlijst plaatsen.

 

Plan tijdig iets leuks met je vrienden

Probeer aan het begin van de herfst al een aantal leuke afspraken te maken met vrienden of familie. Bij voorbeeld gezellig met elkaar uit eten of een etentje bij jou thuis. Je kan dan eventueel voorstellen dat iedereen wat maakt en meebrengt zodat jij alleen maar het hoofdgerecht hoeft te maken. Of dat je er een dag voor uittrekt en alles bij jou in de keuken wordt bereid, maak dan wel van tevoren een taakverdeling. Die voorbereidingen kunnen op zichzelf al heel gezellig zijn!

 

Je ziet wel, de herfst heeft zeker ook zijn charmes, maar je moet het wel willen omarmen. Zet die knop om en ontdek dat de herfst geen sombere periode hoeft te zijn als je bereid bent om er wat van te maken.

Meer tips van relatiebureau Toekomst Relatie?

Zou je meer tips willen ontvangen laat een berichtje achter op Toekomst Relatie.

Wil je graag informatie over onze hulp bij het vinden van een nieuwe partner, neem dan contact met ons op. Wij bellen je dan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

https://www.toekomstrelatie.nl/

 

 

 

 

 

 

Matchmakers overleggen
Portretfoto - Eugénie van Soest
Geschreven door Eugénie van Soest

Met veel passie begeleid ik singles naar een liefdevolle en duurzame relatie, en ondersteun ik prille relaties op een leuke en laagdrempelige manier.

Gaan we samen je nieuwe liefde vinden?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3

Ben je op zoek naar een vrouwelijke of mannelijke partner?*

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

Algemene voorwaarden: www.toekomstrelatie.nl/privacybeleid-2
KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

Algemene voorwaarden: www.toekomstrelatie.nl/privacybeleid-2
KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan