Blog
29 januari 2024

Nooit te oud voor liefde: Het inspirerende verhaal van Peter en Loes

Portretfoto - Andra Blom
Geschreven door Andra Blom

Ben ik te oud om (weer) te gaan daten?

Deze vraag stelde Marja, een 71-jarige weduwe, aan mij. Een begrijpelijke vraag, maar het antwoord is een hartverwarmende ‘nee’. Laat me je meenemen in het ontroerende verhaal van Peter, een 74-jarige weduwnaar die de stap zette om de liefde opnieuw te ontdekken. Mijn naam is Andra Blom en ik ben matchmaker bij Toekomst Relatiebemiddeling.

De stap om je aan te melden bij een relatiebemiddelingsbureau

Het begon allemaal toen Peter in het voorjaar van 2023 voor het eerst contact opnam met Toekomst Relatie. Een relatiebemiddelingsbureau was voor hem onbekend terrein. Echter het verlangen naar gezelschap en de wens om een leuke en lieve vrouw te ontmoeten, waren sterker dan zijn twijfels. De spanning om zich aan te melden was voelbaar, maar de beslissing om toch de sprong te wagen, blijkt achteraf een keuze waar hij geen spijt van heeft. Hij heeft genoten dat hij samen met ‘zijn Loes’ het nieuwe jaar mocht inluiden.

 

Na een goed huwelijk van 35 jaar weer een nieuwe liefde!

Omstreeks de zomer krijgt Peter het voorstel om Loes te ontmoeten. Een vrouw die net zoals hij, haar partner heeft verloren na een lang en fijn huwelijk. Later zal blijken dat zij dit juist erg prettig vinden en elkaar goed begrijpen. Dat ze het erg fijn vinden om het gemis van hun partners te kunnen delen en beiden bijzonder veel respect hebben voor het huwelijk wat is geweest bij de ander. Toen ik hem begin dit jaar belde om hem een voorspoedig 2024 te wensen, hoorde ik een verlegen lachje in zijn stem toen hij zei: ‘Ik voel nog steeds vlinders in mijn buik als ik aan Loes denk!’ zei hij lachend. Ze raken maar niet uitgepraat, Loes vindt zijn grapjes leuk, ze lachen veel samen en voelen een echte verbinding.

Matchmakers overleggen

Toch ging het niet allemaal vanzelf…

De voorbereidingen op hun eerste date waren voor Peter en Loes doorspekt met gemengde gevoelens. Zenuwen en opwinding vermengden zich met de vraag of het wel goed voelde ten opzichte van hun overleden partners. Peter twijfelde ineens of hij wel klaar was voor deze nieuwe stap en vroeg zich af wanneer hij dit aan zijn kinderen ging vertellen. Maar ook gedachten over mantelzorg en de verantwoordelijkheden die daarbij kwamen kijken, wierpen hun schaduw over zijn verlangen naar liefde. Hij was immers jarenlang mantelzorger geweest van zijn overleden vrouw. Lees hier een eerder artikel dat wij schreven over het verliezen van je levenspartner, het pad van rouw en dat zich dat uiteindelijke mag ontvouwen in hoop. 

‘Dit zijn de momenten dat wij er echt zijn voor onze leden. Ze weten dat ons altijd even kunnen bellen en met ons kunnen sparren.’

Andra Blom – matchmaker

Even samen bellen zorgt ervoor dat we een luisterend oor kunnen zijn. Dat we alles weer even in perspectief kunnen plaatsen. Alles weer even stap voor stap doen. Het maakt dat alle twijfels en onzekerheden benoemd en besproken zijn, zodat je met een fijn gevoel naar een eerste ontmoeting toe kan gaan. Want ook dat vertelde ik aan Peter om zijn zenuwen te bedwingen: ‘Je gaat gewoon kennismaken. Je gaat een ander ontmoeten.’ Dat klinkt anders dan ‘een eerste date’. Dit zijn momenten waarop wij er echt zijn voor onze leden. Ze weten dat ze ons kunnen bellen en met ons kunnen sparren.

 

Een achtbaan van emoties en gierende zenuwen

De middag van hun kennismaking was een achtbaan van emoties. Beiden voelden zich zenuwachtig en giechelig, alsof ze weer tieners waren op hun allereerste afspraakje. Peter, normaal een rustige prater, vond zichzelf ineens druk pratend om de zenuwen te verbergen. Loes glimlachte om zijn nervositeit en merkte op dat ze zelf meer giechelde dan dat er daadwerkelijk iets zinnigs uit haar kwam. Wat zenuwen allemaal kunnen doen!

Nadat ze tijdens de wandeling hartelijk hadden gelachen om hun zenuwen, besloten Loes en Peter een tweede keer te gaan dineren. Tijdens die ontmoeting veranderde de sfeer van gespannen naar ontspannen. Voorzichtig deelde ze openhartige momenten. Er was een klik die de twijfels en zorgen leek te vervagen. Ook hadden ze beide goed onthouden wat onze datingcoach hen had meegegeven: Ga je best doen voor elkaar!

Datingtip: Ga je best doen voor elkaar!

Onze datingcoach Eugénie van Soest vertelt: ‘We horen vaak dat mensen ‘vergeten’ zijn om weer écht hun best te doen tijdens het daten. En dat is ook niet meer dan normaal! In dit geval hebben Peter en Loes beiden een goed huwelijk gehad. Met hun partners waren een aantal dingen vanzelfsprekend, bijvoorbeeld aan één blik genoeg hebben. Als je weer een ander gaat ontmoeten, dan is dat er allemaal nog niet en mag dat groeien. Daarbij mag je weer alles de kast halen. Let er op dat je attent bent naar elkaar, stuur na afloop een berichtje dat je het een leuke ontmoeting hebt gevonden, is de ander goed thuis gekomen. Maar ook tijdens een ontmoeting, je mag best een beetje flirten. Even een hand vasthouden. Een knipoog geven. Laat jezelf weer zien van je beste kant!  Je kan je verder ook wat zekerder voelen als je je hebt voorbereid met een aantal leuke vragen om te stellen. Ben je nieuwsgierig welke dat zijn? Lees dan dit artikel eens.’

 

Nooit gedacht, maar wel gehoopt – een nieuwe relatie na overlijden partner!

Volgende ontmoetingen brachten niet alleen vreugde, maar ook een innerlijke geruststelling bij beiden. De ontmoeting met ‘zijn Loes’ markeert het begin van een nieuw hoofdstuk. Peter en Loes beseften dat liefde na verlies mogelijk was, en hun eerste ontmoeting markeerde het begin van een nieuw avontuur. Ze bespraken in latere ontmoetingen hun angsten en twijfels, en realiseerden zich dat het oké was om weer gelukkig te zijn.

Peter is dankbaar dat hij zijn dilemma’s en zorgen altijd heeft kunnen delen met ons en ziet dat voor zichzelf als een cruciaal onderdeel. Even sparren geeft zoveel lucht en ruimte!

Dus als antwoord op de vraag: Je bent nooit te oud om (weer) te gaan daten.

 

Wij vinden dat een serieuze relatie een serieuze aanpak verdient!
Bel ons vrijblijvend op en we bespreken graag de mogelijkheden bij jouw partnerwensen: 085 130 6965.

 

Samen vinden we een partner die écht goed bij je past!

Portretfoto - Andra Blom
Geschreven door Andra Blom

Met mijn achtergrond in Vaktherapie, senioren- en wandelcoaching, en mijn eigen levenservaring, help ik anderen naar een gelukkige en betekenisvolle relatie.

Gaan we samen je nieuwe liefde vinden?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3

Ben je op zoek naar een vrouwelijke of mannelijke partner?*

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan