Blog
6 mei 2020

Durf jij weer verliefd te worden? Lees hoe de bemiddeling van Geert verliep

Portretfoto - Andra Blom
Geschreven door Andra Blom

‘Kijk daar hangen de foto’s’ wijst hij. Geert loopt door naar de keuken en gaat thee zetten. De thee staat te trekken, hij zet een pak speculaas op de keukentafel en komt naast me staan.

‘Mijn twee mooie dochters’ wijst hij trots. ‘Inmiddels gaat de oudste studeren, de jongste woont het meest hier. Veel problemen met haar moeder. Het is ook allemaal niet makkelijk hoor, voor niemand!’

Ik zie ineens een zorgelijke blik in zijn ogen.

Team Toekomst Relatiebemiddeling en partner search- singles 55 plus

Wil je weer verliefd worden?

‘Ik begrijp het’, zeg ik, ‘niemand trouwt om weer te scheiden. Toch heb je mij gebeld, omdat het leven verder gaat, en je weer verlangt naar een fijne relatie, toch?’

Hij knikt instemmend en er verschijnt een verlegen glimlach om zijn mond. ‘Zeker, lijkt me heerlijk om weer verliefd te kunnen worden.’

Vertrouwen als je bedrogen en gekwetst bent

Geert begint te vertellen. Over de scheiding. Hoe moeilijk dit was. Na een lange relatie, waarin ze samen van student naar professionals gegroeid waren, carrière hadden gemaakt, kinderen hadden gekregen. Twee prachtige dochters, een warm en gezellig gezin. Hij dacht dat ze gelukkig waren.

En toen ging alles kapot, ze werd verliefd op een collega (-en uiteindelijk werd het niet eens wat). Zij schoof hun leven zo maar aan de kant! Gooide de handdoek in de ring. Geen redden meer aan!

Zelfkennis is belangrijk

‘Oké, ik ben ook wel heel druk geweest met m’n carrière’, geeft hij toe. ‘Misschien had ik destijds niet moeten opteren om voorzitter van de maatschap te worden, dat kostte nog meer van mijn schaarse vrije tijd. Misschien heb ik wel als te vanzelfsprekend aangenomen dat zij het wel op zou vangen, dat ze me zou steunen. Of op z’n minst aan de bel zou trekken dat het niet goed ging.’

Hij kijkt strak voor zich uit, kiest zijn woorden zorgvuldig.

‘Misschien heeft ze dat ook wel gedaan heeft, alleen ik heb het niet gezien. Heb ik het niet serieus genomen, gedacht dat het wel goed zou komen. En ineens was het voorbij.’

Lijkt me heerlijk om weer verliefd te kunnen worden!

Geert

Nieuwe start, nieuwe liefde

Inmiddels heeft Geert zich ermee verzoend dat het huwelijk voorbij is. Ze hebben nog goed contact, zien elkaar als het over de kinderen gaat maar dat is het dan ook echt. Hij heeft wel zijn les geleerd en terugkijkend zijn er veel dingen die hij anders gaat doen in een nieuwe relatie.

Verlangen naar de liefde

Geert verlangt naar warmte, naar de liefde en ‘zomaar’ een nieuwe vriendin vinden is niet gelukt in die afgelopen vier jaar dat hij single is.

Hij heeft lang getwijfeld om een datingbureau in te schakelen maar voelt dat hij de juiste keuze heeft gemaakt.
Hij heeft er zin in!

Niet zomaar een vrouw

Geert is medisch specialist, werkt al heel lang in hetzelfde ziekenhuis. Genoeg vrouwen zou je denken? Maar dat is nu juist wat hij niet wil. Hij wil niet daten met een collega. Dat is lastig, er komt gedoe en geroddel van, verhoudingen trekken scheef. Hij wil de harmonie op het werk niet riskeren.

Privacy is gewaarborgd

Zijn privacy is erg belangrijk en ook vindt Geert het belangrijk om een vrouw te ontmoeten met dezelfde normen en waarden, met een vergelijkbare achtergrond, en een gelijkwaardig niveau. En als ze er ook nog leuk uitziet is hij helemaal tevreden!

‘Is dat teveel gevraagd?’ vraagt hij lachend, terwijl hij me nog een speculaasje aanbiedt. ‘Ik ga mijn uiterste best doen voor je om de ware te vinden, Geert’ antwoord ik.

De zoektocht naar de ware

Inmiddels zijn we jaren verder. Ik herinner me nog goed hoe nerveus en onzeker Geert was toen ik hem aan de eerste kandidate voorstelde. Ik had dat niet verwacht, zo’n vlotte, intelligente en leuke man en dan toch onzeker?

De eerste dame werd het niet maar ze hielp hem wel om van de zenuwen af te komen, daten bleek gewoon leuk!

Met de tweede vrouw heeft hij een paar maanden gedatet. Uiteindelijk bleek het niet de juiste match voor beiden en mocht ik op zoek naar de volgende.

Liefde op het eerste gezicht? Welnee…

Ik stelde hem voor aan Jasmijn, slim, knap, ambitieus. Zij voelde ook niet direct de juiste klik maar zag wel de potentie. Geert moest echt wennen. ‘Het is zo ‘anders’, leuk maar ook vreemd allemaal’, vertrouwde hij me toe.

Het duurde even tot hij zich realiseerde dat dit de vrouw was die echt bij hem paste en hij zich aan haar liefde durfde over te geven.

Sparren met je matchmaker

Vanuit mijn functie als matchmaker heb ik met beiden lange gesprekken gevoerd. Het ís ook niet eenvoudig om je gekwetste hart opnieuw open te stellen. Maar je moet de liefde een kans geven.

Liefde is iemand hebben die je verleden begrijpt, in je toekomst gelooft en je neemt zoals je bent.

Andra Blom

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vandaag nog contact met ons op via 085 130 6965.

Portretfoto - Andra Blom
Geschreven door Andra Blom

Met mijn achtergrond in Vaktherapie, senioren- en wandelcoaching, en mijn eigen levenservaring, help ik anderen naar een gelukkige en betekenisvolle relatie.

Gaan we samen je nieuwe liefde vinden?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3

Ben je op zoek naar een vrouwelijke of mannelijke partner?*

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

Algemene voorwaarden: www.toekomstrelatie.nl/privacybeleid-2
KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

Algemene voorwaarden: www.toekomstrelatie.nl/privacybeleid-2
KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan