Blog
26 maart 2024

Leuke eerste date ideeën voor 55-plussers

Portretfoto - Eugénie van Soest
Geschreven door Eugénie van Soest

Daten als 55-plusser… Hoe werkt dat ook alweer? Wat kunnen we gaan doen? Vaak horen wij deze vragen van onze leden, waarbij ze vaak aangeven dat ze ook helemaal niet meer weten hoe dat nu moet, dat daten… Het is al zo lang geleden!

Allereerst: zie een eerste date als een kennismaking, niet als een keuzemoment!

Los van wát jullie gaan doen, is dit een échte gouden tip die we jou willen meegeven. Het haalt direct enorm veel spanning van die eerste date af, door het volgende tegen jezelf te zeggen:

  • Ik ga kennismaken met iemand.
  • Ik ga iemand leren kennen en die ander mij.
  • Om elkaar te leren kennen spreken we een aantal keer af. Ik hoef het namelijk niet meteen te weten of we samen blijven tot we 90 jaar oud zijn.

Het belangrijkste is dat jullie je allebei op je gemak voelen en plezier hebben. Zorg dat deze eerste kennismaking niet té lang is. Ga samen een uur, anderhalf uur wandelen. Dit is lang genoeg om elkaar te ontmoeten, basisinformatie uit te wisselen en het over gemeenschappelijke interesses te hebben. Zo blijft er genoeg gespreksstof over voor een volgende ontmoeting. Zo houd je de spanning er een beetje in, zijn de eerste zenuwen eraf, raak je nieuwsgierig naar elkaar en word je niet overspoeld door te veel indrukken.

Hier zijn wat leuke ideeën voor een de eerste dates

 

  1. Samen naar kunst kijken

Ga samen naar een museum, kunstgalerie of historisch gebouw. Daar kunnen jullie genieten van mooie dingen en er is vaak genoeg te zien. Sommige plekken hebben speciale rondleidingen, wat het extra leuk maakt. Klik hier voor een actuele agenda voor verschillende tentoonstellingen in het land.

 

  1. Ga samen koken

Samen koken is niet alleen leuk, maar ook een goede manier om elkaar beter te leren kennen. Kies een recept dat jullie allebei lekker vinden en kook bij één van beide thuis of volg een kookles waar jullie nieuwe dingen kunnen leren. Klik hier voor de website van de Kookfabriek. Zij hebben bijvoorbeeld leuke workshops die je kunt volgen op zes verschillende locaties in Nederland. 

 

  1. Wandelen in de natuur

Een rustige wandeling in de natuur is heerlijk ontspannend en een goede manier om tijd met elkaar door te brengen. Zoek een mooi wandelpad in een park of natuurgebied bij jullie in de buurt. Als je hier klikt kom je op een website waar je verschillende mooie wandelroutes kunt vinden in Nederland.

 

Samen dingen ondernemen en samen plezier hebben zijn veel genoemde relatiewaarden. Ga dat dus juist tijdens de ontmoetingen doen! Je wilt elkaar immers beter leren kennen!

Eugénie van Soest – datingcoach

  1. Samen fietsen

Een fietstocht is niet alleen gezond, maar ook leuk om samen te doen. Kies een mooie fietsroute en verken de omgeving samen op de fiets. Klik hier voor een website waar je allerlei mooie fietsroutes kunt vinden door heel Nederland en met verschillende afstanden.

 

  1. Picknicken in een park

Een romantische picknick in het park is simpel, maar fijn. Neem wat lekkere hapjes mee, een kleed om op te zitten en geniet samen van de buitenlucht. Hoe simpel kan het zijn :-).

 

  1. Midgetgolf of mini golf

Daag elkaar eens uit met een potje midgetgolf! Een gegarandeerd succes als je juist plezier wilt maken samen. Soms blijven we namelijk hangen in diepgang en samen plezier beleven is net zo belangrijk! Neem een kijkje op deze website om hier gemakkelijk alle banen in Nederland te vinden. 

En wat verder ook ontzettend leuk is bij minder mooi weer: Glow In The Dark Minigolf! Inmiddels zijn er al veel locaties in Nederland waar je dit kunt ondernemen en zeker de moeite waard om dat samen te ontdekken. Klik hier om te lezen waar je dit allemaal kunt doen. 

Of je nu kiest voor kunst, lekker eten, of een actieve bezigheid… het belangrijkste is dat jullie je allebei op je gemak voelen. Neem de tijd om samen te ontdekken en laat jullie eerste ontmoetingen het begin zijn van iets moois!

 

 

Wij vinden dat een serieuze relatie een serieuze aanpak verdient!
Bel ons vrijblijvend op en we bespreken graag de mogelijkheden bij jouw partnerwensen: 085 130 6965.

 

Samen vinden we een partner die écht goed bij je past!

Portretfoto - Eugénie van Soest
Geschreven door Eugénie van Soest

Met veel passie begeleid ik singles naar een liefdevolle en duurzame relatie, en ondersteun ik prille relaties op een leuke en laagdrempelige manier.

Gaan we samen je nieuwe liefde vinden?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3

Ben je op zoek naar een vrouwelijke of mannelijke partner?*

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

Algemene voorwaarden: www.toekomstrelatie.nl/privacybeleid-2
KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan

We staan te springen om kennis te maken

Tijdens een vrijblijvende kennismaking brengen we samen jouw wensen in kaart.

Toekomst Relatiebemiddeling

Algemene voorwaarden: www.toekomstrelatie.nl/privacybeleid-2
KvK: 54404517

"*" geeft vereiste velden aan